Πέθανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι

Βρισκόταν σε νοσοκομείο της Ιταλίας από τις 26 Δεκεμβρίου

by Times Newsroom

Οπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, πέθανε μερικές ημέρες μετά την εισαγωγή του νοσοκομείο την 26η Δεκεμβρίου εξαιτίας δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού του συστήματος, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός του. Ο Σασόλι ήταν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2019.

Ο 65χρονος Ιταλός πολιτικός, ήταν σοβαρά άρρωστος και νοσηλευόταν σε κλινική του Αβιάνο στη Βόρεια Ιταλία. «Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, άφησε την τελευταία του πνοή στις 02:15 της 11ης Ιανουαρίου στο νοσοκομείο του Αβιάνο της Ιταλίας όπου και νοσηλευόταν», ανέφερε ο εκπρόσωπός του Ρομπέρτο Κουΐλο μέσω του Twitter.

«Για την ημερομηνία και τον τόπο της κηδείας του θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ώρες», πρόσθεσε.

Χθες (10/1), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποκάλυψε την εισαγωγή του σε νοσοκομείο της Ιταλίας την 26η Δεκεμβρίου. Τον Σεπτέμβριο του 2021, είχε νοσήσει με βαριά πνευμονία.

Γεννημένος στις 30 Μαΐου του 1956, ο Σασόλι είχε μια μακρά καριέρα ως δημοσιογράφος σε διάφορες ιταλικές εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα. Ο Ιταλός σοσιαλδημοκράτης πολιτικός εξελέγη Ευρωβουλευτής για πρώτη φορά το 2009.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com