Πέθανε σε ηλικία 56 ετών ο μπασίστας των Pulp, Στιβ Μακέι

Ο μπασίστας του βρετανικού ποπ συγκροτήματος Pulp, Στιβ Μακέι, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 56 ετών μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσε η σύζυγός του

by Times Newsroom

Ο μπασίστας του βρετανικού ποπ συγκροτήματος PulpΣτιβ Μακέι, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 56 ετών μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσε η σύζυγός του.

«Μετά από τρεις μήνες στο νοσοκομείο, παλεύοντας με όλη του τη δύναμη και την αποφασιστικότητα, είμαστε σοκαρισμένοι και συντετριμμένοι που αποχαιρετήσαμε τον λαμπρό μου σύζυγο», ανέφερε η σύζυγός του, Κέιτι Γκραντ, σε ανάρτησή της στο Instagram.

«Ο Στιβ ήταν ο πιο ταλαντούχος άνθρωπος που γνώρισα ποτέ, ένας εξαιρετικός μουσικός, παραγωγός, φωτογράφος και κινηματογραφιστής», έγραψε.

Ο Μακέι γνώρισε την αναγνώριση με τους Pulp μέσα από τα επτά στούντιο άλμπουμ τους, καθώς και από την παραγωγή, ηχογράφηση και μίξη με ένα πλήθος μουσικών καθώς και την εργασία σε άλλα πρότζεκτ, συμπεριλαμβανομένης της επιμέλειας μουσικής για εκθέσεις τέχνης.

Οι Pulp ήταν στην πρώτη γραμμή του κινήματος της “Britpop” της δεκαετίας του 1990, σημειώνοντας επιτυχίες όπως τα “Common People” και “Disco 2000”.

Επανεντάχθηκε στο συγκρότημα μετά από εννιάχρονη παύση για μια παγκόσμια περιοδεία το 2011 και το 2012, στο πλαίσιο της οποίας κυκλοφόρησε και μια τελευταία δισκογραφική δουλειά το 2013.

Αλλά αποκάλυψε τον περασμένο Οκτώβριο ότι δεν θα έπαιζε σε μια σειρά συναυλιών επανένωσης αργότερα φέτος.

Δεν ανακοινώθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την αιτία του θανάτου του.

Πηγή: AFP

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com