Πιερρακάκης: Μέχρι το 2027 η Ελλάδα θα έχει καλύτερη θέση στην σταθερή τηλεφωνία

«Ζούμε μια μεγάλη αλλαγή στον τομέα της ψηφιοποίησης»

by Times Newsroom

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε στο συνέδριο του Economist στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης και αναφέρθηκε στη σταθερή τηλεφωνία στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας ότι μέχρι το 2027 η χώρα θα έχει καλύτερη θέση.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε ότι «ζούμε μια μεγάλη αλλαγή στον τομέα της ψηφιοποίησης» και επεσήμανε ότι «έχουμε καταφέρει να ψηφιοποιήσουμε μεγάλο μέρος των δημόσιων υπηρεσιών μέσω του gov.gr».

Επίσης, όσον αφορά στις τηλεπικοινωνίες ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι «είμαστε καλοί στην κινητή, αλλά όχι στην σταθερή τηλεφωνία. Κι αυτό διότι δεν έχουν γίνει αρκετές επενδύσεις, όμως τώρα γίνονται με τους τρεις μεγάλους παρόχους τηλεπικοινωνίας».

Όπως ανέφερε αυτήν την στιγμή υπάρχουν αναπτυχθεί πρωτοβουλίες, υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο «και πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μέχρι το 2027 θα έχει μια πολύ καλύτερη θέση μέσω και των επιδοτήσεων για τις ευρυζωνικές υπηρεσίες».

Ακόμα, σχετικά με την επιστροφή των νέων της Ελλάδας που έχουν εγκαταλείψει τα προηγούμενα χρόνια την χώρα, ο υπουργός επεσήμανε ότι πλέον οι πολιτικές της κυβέρνησης, αλλά και την αλλαγή της συμπεριφοράς και νοοτροπίας που έχει επιφέρει η πανδημία αποτελούν καταλύτες που καταδεικνύουν ότι η χώρα έχει πλέον αυτήν την δυναμική.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com