Pink Floyd: Νέο τραγούδι, έπειτα από 30 χρόνια, για τον λαό της Ουκρανίας

Το σινγκλ «Hey Hey, Rise Up» ηχογραφήθηκε την περασμένη εβδομάδα και βασίζεται σε μία εκτέλεση του Andriy Khlyvnyuk από το ουκρανικό συγκρότημα Boombox, το οποίο ελήφθη από ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

by Times Newsroom

Το θρυλικό συγκρότημα των Pink Floyd κυκλοφόρησε νέο τραγούδι έπειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες για να συγκεντρώσουν χρήματα για τον λαό της Ουκρανίας. Το σινγκλ «Hey Hey, Rise Up» ηχογραφήθηκε την περασμένη εβδομάδα και βασίζεται σε μία εκτέλεση του Andriy Khlyvnyuk από το ουκρανικό συγκρότημα Boombox, το οποίο ελήφθη από ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το κομμάτι είναι μια ανανεωμένη εκδοχή ενός ύμνου διαμαρτυρίας από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Andriy Khlyvnyuk βρισκόταν σε περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν ξεκίνησε ο πόλεμος και επέστρεψε στο Κίεβο για να καταταγεί στον στρατό της χώρας του.

PINK FLOYD

Τα φωνητικά στο κομμάτι των Pink Floyd προέρχονται από ένα viral βίντεο που δημοσίευσε ο Ουκρανός τραγουδιστής τρεις μέρες μετά την εισβολή, όπου ο ίδιος εμφανίζεται ντυμένος με μαχητικό εξοπλισμό, κρατώντας ένα τουφέκι και τραγουδώντας έναν ουκρανικό ύμνο διαμαρτυρίας στην πλατεία Sofiyskaya του Κιέβου.

Ο ύμνος, «The Red Viburnum in the Meadow», γράφτηκε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και τραγουδήθηκε σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης της Ουκρανίας σε όλο τον κόσμο από την εισβολή της Ρωσίας.

Οι Pink Floyd προσέδωσαν τη δική τους ροκ διάσταση στο κομμάτι, με τον Ντέιβιντ Γκίλμουρ να προσφέρει ένα ιδιαίτερο σόλο κιθάρας. Ο Ρότζερ Γουότερς, ο οποίος έφυγε από το συγκρότημα το 1985, δεν συμμετείχε.

Τα έσοδα από το τραγούδι θα διατεθούν στο Ανθρωπιστικό Ταμείο της Ουκρανίας.

Το εξώφυλλο του single περιλαμβάνει έναν πίνακα με έναν ηλίανθο, το εθνικό λουλούδι της Ουκρανίας, μια «άμεση αναφορά» στην ηλικιωμένη γυναίκα που εθεάθη να δίνει ηλιόσπορους σε Ρώσους στρατιώτες, όπως ανέφερε το συγκρότημα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com