Πλακιωτάκης από Ρεβυθούσα: Αναβαθμίζεται η ενεργειακή αυτονομία και ο ρόλος της χώρας μας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη

Τον πρώτο σταθμό μεταφόρτωσης LNG στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας, εγκαινίασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

by Times Newsroom

«Σήμερα, είναι μία πολύ μεγάλη ημέρα, για την ενίσχυση της ενεργειακής επάρκειας και αυτοτέλειας της χώρας μας», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε: «Μία πρωτοβουλία που παίρνει η ΔΕΣΦΑ με απόλυτη στήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης, μία πρωτοβουλία που φέρνει τη χώρα μας σε πολύ καλύτερο σημείο σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες σε επίπεδο ενεργειακής αυτονομίας, σε μία περίοδο μάλιστα που εκτός από τους πρωτοβουλίες που λαμβάνει η σημερινή κυβέρνηση η ελληνική ναυτιλία, περισσότερο από ποτέ, κυρίως χάρη στη διορατικότητα της Ελληνικής πλοιοκτησίας, αυτή τη στιγμή ελέγχει το 25% σε παγκόσμιο επίπεδο, των LNG carriers».

«Ο στρατηγικός ρόλος της χώρας μας σε επίπεδο θαλάσσιας μεταφοράς αλλά και σε επίπεδο αποθήκευσης φυσικού αερίου μεγαλώνει. Η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία περίοδο όπου η ενεργειακή μετάβαση, η απανθρακοποίηση και σε επίπεδο εμπορικής Ναυτιλίας, είναι ο στόχος και του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού σε παγκόσμιο επίπεδο σε μία περίοδο όπου τα νέα εναλλακτικά καύσιμα αποτελούν τον στρατηγικό στόχο των επόμενων ετών», πρόσθεσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Κλείνοντας, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε: «Καλωσορίζουμε ως Υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού ένα έργο το οποίο θα αναβαθμίσει σημαντικά και την ενεργειακή αυτονομία, την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας αλλά και ολόκληρης της νοτιανατολικής Ευρώπης, θα δώσει τη δυνατότητα για νέες χρήσεις του φυσικού αερίου σε νέες εφαρμογές και θα αναβαθμίσει τον ρόλο της χώρας μας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή