Πλακιωτάκης: Το Λιμενικό προστατεύει τα δικαιώματα των Ελλήνων ψαράδων – Μειώθηκαν οι προκλήσεις της Τουρκίας

Στα πρόσφατα περιστατικά με τους Tούρκους ψαράδες στο Αιγαίο αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

by Times Newsroom 1

Τα πρόσφατα περιστατικά με τους Tούρκους ψαράδες στο Αιγαίο κλήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Μετά από ένα διάλειμμα κάποιων μηνών είναι φανερό ότι ο κ. Ερντογάν επιστρέφει, όχι μόνο στη ρητορική της έντασης αλλά και σε πράξεις που προκαλούν ένταση, όπως τα συγκεκριμένα περιστατικά με τους ψαράδες», τόνισε ο υπουργός, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. «Δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο, είναι μια διαχρονική στάση και συμπεριφορά της Τουρκίας, ιδίως τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο», επεσήμανε.

«Όμως, το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται παντού και προστατεύει τα δικαιώματα των Ελλήνων ψαράδων. Είναι σημαντικό ότι στα τελευταία δύο χρόνια έχουν μειωθεί περίπου στο 50% τα περιστατικά παρενόχλησης.

Από 898 το 2019, το 2021 – μέχρι σήμερα – έχουμε 420. Κάτι που οφείλεται στην αυξημένη επιτήρηση, στα άμεσα αντανακλαστικά των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, αλλά και στα νέα πλωτά μέσα και τον σύγχρονο εξοπλισμό που προμηθευτήκαμε», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Πρόσθεσε ότι για τα περιστατικά αυτά, η Ελλάδα, μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενημερώνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία οφείλει να επιβάλει κυρώσεις. Επιπροσθέτως, η χώρα μας έχει προβεί και σε διάβημα, ανέφερε. «Διότι θέλουμε να γίνει γνωστό το τι ακριβώς επιχειρεί να κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο», δήλωσε.

«Η Ελλάδα» κατέληξε ο υπουργός Ναυτιλίας «κινείται σε δύο επίπεδα. Στο διπλωματικό, για να αναδείξει για μια ακόμη φορά τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία και στο επιχειρησιακό, όπου προασπίζουμε τον εθνικό χώρο και τα συμφέροντα της πατρίδας μας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή