Πλεύρης και Γκάγκα εγκαινίασαν ανακαινισμένους χώρους του «Λαϊκού» νοσοκομείου

Αφορά σε δημιουργία νέων θέσεων χημιοθεραπειών για του ασθενείς του νοσοκομείου

by Times Newsroom

Τους ανακαινισμένους χώρους παραρτήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “Λαϊκό” εγκαινίασαν το Σάββατο 18 Ιουλίου 2022 ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Πρόκειται για την πλήρη ανακαίνιση των ορόφων 5ος, 3ος και 2ος του κτιρίου παραρτήματος του Νοσοκομείου επί της οδού Σεβαστουπόλεως 16 και είναι δωρεά, ύψους 750.000 ευρώ του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου.

Το έργο αφορά στη νέα διαμόρφωση των συγκεκριμένων χώρων και την προμήθεια του σταθερού και κινητού εξοπλισμού τους (ξύλινος εξοπλισμός, γραφεία, καρέκλες, Η/Υ, κλίνες χημιοθεραπειών κλπ) με σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων χημειοθεραπειών για τους ασθενείς του Νοσοκομείου και τη βελτίωση – αξιοπρεπή ημερήσια νοσηλεία τους στο Ίδρυμα.

Το έργο αυτό εκτελέσθηκε σε τρεις φάσεις, καθώς το συγκρότημα λειτουργούσε παράλληλα με βάση τις εγκεκριμένες Αρχιτεκτονικές και Η/Μ μελέτες, η δαπάνη σύνταξης των οποίων επίσης καλύφθηκε από την δωρεά.

Μέσω της Δωρεάς δημιουργήθηκαν:

Στον 5ο όροφο, νέοι χώροι για τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου και ένα πλήρως ανακαινισμένο κυτταρολογικό εργαστήριο.
Στον 3ο όροφο, νέοι χώροι για την αξιοπρεπή χορήγηση χημειοθεραπειών των ασθενών του κτιρίου καθώς και νέοι βοηθητικοί χώροι για τη λειτουργία του τμήματος.
Έτσι στον 2ο όροφο συγκεντρώθηκαν τα ιατρεία εξέτασης των αιματολογικών ασθενών ώστε να είναι πιο λειτουργική η ροή των προσερχόμενων ασθενών.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο κ. Αθ. Μαρτίνος, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Αιματολογίας-Ογκολογίας Θάνος Δημόπουλος και ο διοικητής του νοσοκομείου Φάνης Ροΐδης.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι «πρόκειται για μια συνέχεια προσφορών που λαμβάνουμε από την οικογένεια σας στον τομέα της Υγείας σε πολλά επίπεδα», ευχαριστώντας τον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο. “Η προσφορά αυτή θα βοηθήσει τους πολίτες να λαμβάνουν τη φροντίδα, τις θεραπείες και τις υπηρεσίες που τους αρμόζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να βρίσκονται στον σκληρό πυρήνα ενός νοσοκομείου, υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ευχαρίστησε τον κ. Μαρτίνο για τη δωρεά του, επισημαίνοντας: «είναι πραγματικά αξεπέραστο αυτό που προσφέρετε για τους ασθενείς και το προσωπικό σε αυτό το κτίριο. Όση δουλειά και να κάνουμε οι γιατροί και το ιατρικό προσωπικό, όταν είναι σε συνθήκες κακές, δεν φαίνεται αυτό στον άρρωστο, τον ταλαιπωρεί και τον κουράζει και χάνεται το ιατρικό και νοσηλευτικό έργο».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή