Πλημμύρες στον Ιράν: Πάνω από 80 νεκροί σε μία και πλέον εβδομάδα

Σύμφωνα με το ιρανικό μετεωρολογικό κέντρο, τα βόρεια και τα νότια της χώρας αναμένεται να πληγούν από νέες βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες.

by Times Newsroom

Περισσότεροι από 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 εξακολουθούν να αγνοούνται στο Ιράν μία και πλέον εβδομάδα μετά τις πλημμύρες που σάρωσαν αρκετές περιοχές της χώρας, ανακοίνωσαν σήμερα επίσημες πηγές.

Από τις αρχές του μήνα Μορντάντ (στις 23 Ιουλίου), “59 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 φέρονται ως αγνοούμενοι λόγω των πλημμυρών”, δήλωσε ο Γιαγκούμπ Σουλεϊμανί, γενικός γραμματέας της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Ένας απολογισμός στον οποίο προστίθενται οι 22 θάνατοι που ανακοινώθηκαν στις 22 Ιουλίου μετά τις καταρρακτώδεις βροχές στον νότο της χώρας.

Χώρα σε μεγάλο βαθμό άνυδρη, το Ιράν αντιμετωπίζει επαναλαμβανόμενα φαινόμενα ξηρασίας τη δεκαετία που διανύουμε και συχνές πλημμύρες που οφείλονται σε καταρρακτώδεις βροχές.

Σύμφωνα με τον Σουλεϊμανί, έχουν πληγεί 60 μεγάλες πόλεις, 140 μικρότερες και περισσότερα από 500 χωριά, σε μια χώρα 83 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η επαρχία της πρωτεύουσας Τεχεράνη ήταν η πλέον πληγείσα, με 35 νεκρούς, ενώ σε αυτή του Μαζανταράν, στον βορρά, 20 άνθρωποι δεν έχουν βρεθεί ακόμη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί επισκέφθηκε την περιοχή Φιρουζκούχ, ανατολικά της Τεχεράνης, σύμφωνα με το γραφείο του.

Όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο IRIB, ο υπουργός Γεωργίας Τζαβάντ Σαντατινετζάντ εκτίμησε το ύψος των ζημιών στον αγροτικό τομέα σε σχεδόν 195 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το ιρανικό μετεωρολογικό κέντρο, τα βόρεια και τα νότια της χώρας αναμένεται να πληγούν από νέες βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή