Ποια είναι η Ρωσίδα με το πλακάτ που αμφισβήτησε τον Πούτιν σε ζωντανή μετάδοση – Η πρώτη φωτογραφία μετά την σύλληψη

Η Μόσχα απαγορεύει τις αντιδράσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία

by Times Newsroom

Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα σε λίγα δευτερόλεπτα έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο, αφού έγινε viral βίντεο με την αντίδραση της κατά του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς έκανε «ντου» σε δελτίο ειδήσεων κρατώντας πλακάτ κατά της εισβολής.

Σύμφωνα με το sky.com η Οβσιάνικοβα κατάγεται από πατέρα Ουκρανό και μητέρα Ρωσίδα και εργάζεται ως δημοσιογράφος στη ρωσική κρατική τηλεόραση, ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστή στα social media. Η ίδια έχει εκφράσει από το παρελθόν την άποψη ότι Ρωσία και Ουκρανία δεν έχουν να χωρίσουν κάτι μεταξύ τους, ενώ πολλές φορές φέρεται να έχει εναντιωθεί σε οποιαδήποτε πλευρά που επιθυμούσε την σύγκρουση.

Σημειώνεται, ότι η ίδια έχει συλληφθεί με την τύχη της να αγνοείται, καθώς η Ρωσία απαγορεύει την οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση κατά του πολέμου, ενώ ο πόλεμος πρέπει να ονομάζεται «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». Σε αντίθετη περίπτωση οι παραβάτες συλλαμβάνονται και τιμωρούνται. Όπως ήταν φυσικό, το βίντεο με την αντίδραση της έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, πόσο μάλλον όταν η ίδια εργάζονταν στο τηλεοπτικό σταθμό, όπου παρενέβει στο δελτίο του.

Κάθειρξη έως και 15 έτη

Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης έως και 15 ετών, με τις ρωσικές αρχές να μην έχουν διευκρινίσει μέχρι στιγμής τις κατηγορίες που την βαρύνουν.

Μάλιστα, ο δικηγόρος της, Ντανίιλ Μπέρμαν, ανέβασε στο Twitter την πρώτη φωτογραφία της μετά την σύλληψη και σύμφωνα με το RBC, ο ίδιος ανέφερε πως «υποθέτω ότι η πελάτης μου Μαρίνα Οβσιάνικοβα, απειλείται από ποινική και όχι διοικητική δίωξη με βάση τον νέο νόμο που προβλέπει κάθειρξη έως και 15 ετών». «Υπάρχει ισχυρή πιθανότητα οι αρχές να την μετατρέψουν σε παράδειγμα για να φιμώσουν άλλους διαμαρτυρόμενους», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Το μήνυμα πριν το «ντου»

Λίγη ώρα πριν εισβάλει στο ρωσικό δελτίο με αντιπολεμικό πλακάτ, ανήρτησε στα social media ένα βίντεο, στο οποίο εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να σταματήσει η ρωσική εισβολή.

«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει άμεσα τον εμφύλιο…Τα αδέλφια κράτη μας, πρέπει να κάνουν ειρήνη μεταξύ τους», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, ενώ φόρεσε ένα περιδέραιο με τα χρώματα της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή