Ποιο είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη ανακαίνιση φαρμακείου

by Times Newsroom

Το κλειδί για μια επιτυχημένη ανακαίνιση φαρμακείου είναι η διασφάλιση ότι η διάταξη έχει σχεδιαστεί για να τελειοποιεί, συμπεριλαμβανομένων πολλών παραγόντων που θα επηρεάσουν την αποδοτικότητα και την κερδοφορία. Η διάταξη θα πρέπει επίσης να προάγει την ικανοποίηση και την ελκυστικότητα των πελατών καθώς και τη μέγιστη ροή εργασίας για τους υπαλλήλους.

Η βελτιωμένη παραγωγικότητα διευκολύνει τους πελάτες να πάρουν ό, τι θέλουν σε λιγότερο χρόνο για τους εργαζομένους να εκτελέσουν τις εργασίες τους αποτελεσματικά και γρήγορα. Εάν δεν είστε βέβαιοι για τη συνολική αποτελεσματικότητα της τρέχουσας διάταξης φαρμακείων σας, λάβετε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες που θα σας βοηθήσουν στην απόφασή σας.

Ένας έμπειρος σύμβουλος σχεδιασμού φαρμακείων μπορεί να σας καθοδηγήσει στα κατάλληλα βήματα.

1: Πόσο χώρο χρειάζεστε;

Ενώ ο σχεδιασμός φαρμακείων είναι περίπλοκος, μπορεί να χωριστεί σε μικρότερα τμήματα για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τι λειτουργεί καλύτερα και τι όχι. Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι ο χώρος που θα χρειαστεί για να φιλοξενήσει όλα τα τμήματα. Είναι σημαντικό να απαριθμήσετε τα πάντα που θα περιληφθούν στους τέσσερις τοίχους, όπως ο αριθμός των τουαλετών, αποθήκη, γραφεία κ.λπ, εκτός από την περιοχή διανομής και πωλήσεων. Ένας έμπειρος σύμβουλος σχεδιασμού φαρμακείων θα ζητήσει μια αναλυτική λίστα και θα αρχίσει να κατανέμει τον κατάλληλο χώρο για κάθε περιοχή.

Ίσως το φαρμακείο σας θα εξυπηρετεί γηροκομεία ή άλλες εξωτερικές εγκαταστάσεις. Ωστόσο, τα περισσότερα νέα φαρμακεία επιλέγουν έναν υπάρχοντα χώρο ή έναν υπό κατασκευή. Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να αρχίσετε να σχεδιάζετε τη διάταξη πριν προσλάβετε αρχιτέκτονα ή γενικό εργολάβο. Ένας έμπειρος αρμόδιος για το σχεδιασμό φαρμακείων θα γνωρίζει τους κωδικούς δόμησης καθώς και τις απαιτήσεις του Συμβουλίου Φαρμακείων που διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία.

2: Γιατί έχει σημασία το σχήμα του φαρμακείου σας;

Το σχήμα του χώρου θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στη διάταξη. Πολλές φορές απαιτείται πρόσβαση των πελατών σε τουαλέτα. Αυτό παρουσιάζει μια πρόκληση σε στενό πλάτος, επειδή δεν θέλετε έναν ασθενή να διασχίζει την περιοχή διανομής ή άλλη ασφαλή περιοχή που παραβιάζει τους περιορισμούς του Συμβουλίου Φαρμακείων.

Επιπλέον, ένα τμήμα συνταγογράφησης που δεν έχει μεγάλο βάθος μπορεί να εμποδίσει τη σωστή ροή εργασίας. Το ίδιο ισχύει για σχεδόν κάθε μέρος του φαρμακείου. Επομένως, το σχήμα του χώρου έχει τεράστια επίδραση στην ανάπτυξη της πιο αποτελεσματικής διάταξης και σχεδιασμού φαρμακείου. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο εξοπλισμός καταστημάτων και φαρμακείων θα παίξει επίσης σημαντικό ρόλο.

3: Γιατί πρέπει να εξετάσω ένα παράθυρο drive-thru;

Το παράθυρο drive-thru ήταν αμφιλεγόμενο επειδή μπορεί να φαίνεται πολύ απρόσωπο για τους φαρμακοποιούς που θέλουν να παρέχουν περισσότερα από τη διανομή σεναρίων. Εάν δεν εισέλθουν ποτέ στο φαρμακείο, μπορεί να χάσουν μερικά σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρονται. Ωστόσο, μετά από όλα που λέγονται και γίνονται, τα παράθυρα drive-thru προσφέρουν περισσότερα πλεονεκτήματα από τα μειονεκτήματα.

Μπορούν εύκολα να προσθέσουν 15-20% στον όγκο συνταγών και ορισμένοι έχουν αναφέρει υψηλότερα ποσοστά. Τα φαρμακεία αλυσίδων είναι απίθανο να ανοίξουν ένα νέο φαρμακείο γειτονιάς χωρίς παράθυρα. Τα μειονεκτήματα είναι κάπως μεγαλύτερα για τις αλυσίδες επειδή οι πελάτες δεν εκτίθενται σε πολλά τμήματα. Η απάντησή μας είναι ότι ένα παράθυρο μετάδοσης κίνησης θα προσελκύσει περισσότερους πελάτες και επομένως υψηλότερο κέρδος.

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται απρόσωπο σε ορισμένους, γνωρίζουμε ότι τα ποσοστά ευκολίας είναι υψηλά στις έρευνες πελατών. Προτείνουμε να προσθέσετε ένα φυλλάδιο με κάθε νέα συνταγή που να περιγράφει όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το φαρμακείο σας, όπως υπηρεσίες ασθενών, σύνθετες υπηρεσίες και ίσως και άλλα τμήματα και υπηρεσίες που σχετίζονται με την υγεία, τα οποία μπορεί να τους επηρεάσουν ώστε να μπουν την επόμενη φορά μέσα στο κατάστημα.

Πώς να διατηρήσετε ένα φαρμακείο σε λειτουργία κατά τη διάρκεια ανακαίνισης

Μην τα κάνετε όλα ταυτόχρονα φαρμακευτική υπόθεση. Μπορεί να είναι δελεαστικό να προσπαθήσετε να ανακαινίσετε τα πάντα ταυτόχρονα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μπορεί να μην εξοικονομεί πάντα χρόνο και θα μπορούσε να καταστήσει το σύνολο της επιχείρησής σας εκτός λειτουργίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι έξυπνο να συνεργαστείτε με τον εργολάβο σας για να σχεδιάσετε την ανακαίνιση σταδιακά.

Ενώ μια περιοχή του κτηρίου βρίσκεται υπό επεξεργασία, οι άλλες θα παραμείνουν λειτουργικές.

Παρέχετε τακτικές ενημερώσεις

Για να διασφαλίσετε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα χάσουν σημαντικές αλλαγές, επικοινωνήστε καθημερινά με το προσωπικό για ενημέρωση. Για παράδειγμα, εάν ένα ψυγείο πρέπει να μετεγκατασταθεί, δώστε οδηγίες για το πού να αποκτήσουν πρόσβαση στα φάρμακα που είχε.

Κρατήστε ενημερωμένους τους πελάτες

Μπορεί να αναμένετε επιβράδυνση στην υπηρεσία, επομένως να είστε διαφανείς με τους πελάτες σας σχετικά με τη διαδικασία. Ενημερώστε τους ασθενείς σας ότι θα πραγματοποιηθούν ανακαινίσεις, αλλά ότι είστε ακόμα εκεί για να παράσχετε υποστήριξη. Εάν είναι απαραίτητο, δώστε συμβουλές για να τους βοηθήσετε να αποφύγουν τις προκλήσεις, όπως συμπληρώνοντας τις συνταγές νωρίτερα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή