Ποιοι ήταν οι μαχητές ελληνικής καταγωγής που μίλησαν στη Βουλή μετά τον Ζελένσκι

Ζητούσαν τη συμπαράσταση της χώρας μας

by Times Newsroom

Βίντεο με τις δηλώσεις Ουκρανών μαχητών ελληνικής καταγωγής πρόβαλλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μέσω τηλεδιάσκεψης στη Βουλή των Ελλήνων, προκειμένου να καταδείξει την ενότητα των δύο λαών και το μέγεθος των απόδημων που ζουν στην πατρίδα του.

Αρχικά εμφανίστηκε ένας στρατιώτης ονόματι Μιχαήλ, ο οποίος είπε πως «ο παππούς μου πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των ναζιστών, και τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στην Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές. Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην άμυνα, συμμετέχοντας στην ουκρανική άμυνα μέσα από το τάγμα Αζόφ, αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου. Πρέπει να μιλήσω όμως για τις καταστροφικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η Μαριούπολη. Ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού όπως ξέρετε είναι Έλληνες. Η Ελλάδα ήταν πάντα στο πλευρό μας. Αυτή τη στιγμή όμως έχει καταστραφεί κατά 90% από τους βασικούς βομβαρδισμούς. Από την 1 Μαρτίου η πόλη περικυκλώθηκε από τους Ρώσους ναζιστές, παρακαλούμε βοηθήστε μας.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα μετά το 8ο λεπτό:

Ακολούθως το λόγο πήρε ένας μαχητής ονόματι Αναστάσιος που είχε καλυμμένο το πρόσωπό του. Είπε χαρακτηριστικά: «Καλημέρα συμπατριώτες λέγομαι Αναστάσιος είμαι και εγώ Έλληνας που προστατεύω την Μαριούπολη. Παρακαλώ να ακούσετε την έκκληση που σας απευθύνουμε. Εκατοντάδες σκοτώνονται αυτή τη στιγμή, ο εχθρός δεν αφήνει τον πληθυσμό να φύγει από την πόλη κι εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να τον σώσουμε. Μπορείτε να μιλήσετε εσείς, μπορείτε να δώσετε ανθρωπιστική βοήθεια στην Μαριούπολη, γιατί είναι και δικοί σας άνθρωποι.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή