Πόλεμος με φωτογραφικά «ντοκουμέντα», που, όμως… δεν είναι «ντοκουμέντα»! Πότε οι «κοσμικές» φωτογραφίες λένε την αλήθεια…

Φαινόμενο των ημερών και «σημεία των καιρών» η πολιτική αντιπαράθεση να επιστρατεύει ως επιχειρηματολογία μια φωτογραφία, που δείχνει τον πολιτικό αντίπαλο με τον ηθοποιό (αυτόν, που, οι μαρτυρίες εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων), για ν΄αποδείξει ποιανού «στενός φίλος» είναι! Χωρίς ωστόσο, να αποκλείεται, για κανέναν, με ή χωρίς φωτογραφία, να υπάρχει και τέτοια σχέση…

  • Γράφει o ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Μέγιστη αθλιότητα είναι, κατά τη γνώμη μας, να νομίζει κάποιος ότι ασκεί αμερόληπτη, σοβαρή δημοσιογραφία και για να αποδείξει ποιανού «στενός φίλος» ήταν ο κατηγορούμενος (για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων!) ηθοποιός, δήθεν αποκαλύπτει με φωτογραφικό «ντοκουμέντο», στιγμιότυπα πολιτικών, δημοσιογράφων ή κάποιων άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής, με χειραψίες ή αγκαλιές, μαζί του!

Πρόκειται, στην πλειονότητά τους, για φωτογραφίες, που, συνηθίζονται στις κοσμικές συναντήσεις, στις συνεντεύξεις, σε κοινά τραπέζια εκδηλώσεων ή στο αεροπλάνο και φυσικά είναι καθιερωμένες πλέον εδώ και χρόνια, μετά από θεατρικές παραστάσεις είτε στην Επίδαυρο είτε στο Ηρώδειο ή σε άλλα θέατρα, με τους συντελεστές μιας παράστασης και ειδικά με τους πρωταγωνιστές.

Τέτοια ήταν και η φωτογραφία του ηθοποιού, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Σ΄αυτή τη λογική, ίσως να βρεθεί φωτογραφία, ακόμα και με τον… Αρχιεπίσκοπο! Δεν λέει, όμως, απολύτως τίποτα μια τέτοια φωτογραφία!

Λέει μόνο, ότι κοροϊδεύουμε τον κόσμο, δημοσιεύοντας φωτογραφία με μια προσωπικότητα, έναν πολιτικό κλπ (στη λογική να δείξουμε τη… «σχέση»), που, το μόνο που έκανε, όπως απαιτεί η στοιχειώδης ευγένεια, μετά από μια παράσταση, πήγε να συγχαρεί τους πρωταγωνιστές, συντελεστές κλπ και όπως συνήθως γίνεται, με την παρότρυνση και συναδέλφων μας του φωτορεπορτάζ, βγήκαν και οι απαραίτητες πλέον γι αυτές τις περιπτώσεις, φωτογραφίες!

Πολλοί δημοσιογράφοι, στα χρόνια που κάνουμε ρεπορτάζ έχει τύχει να φωτογραφηθούμε δίπλα-δίπλα ή με χειραψίες, με πλήθος προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, ακόμα και με αμφιλεγόμενα πρόσωπα, μέχρι και με κάποιους, που, αργότερα… «φιλοξενήθηκαν» στον Κορυδαλλό! Δεν σημαίνει ούτε ότι μαζί τα κάναμε, ούτε ότι μαζί… τα φάγαμε!

Και φυσικά αυτές οι φωτογραφίες, των τελευταίων ημερών, που μπορεί να φαίνονται και ιδιαίτερα διαχυτικές με εναγκαλισμούς από την πλευρά του πρωταγωνιστή, δεν αποδεικνύουν, πως ότι κάνει ο πρωταγωνιστής στην ιδιωτική του ζωή, «μαζί το έκαναν»(!) ή μπορούσε ο φωτογραφιζόμενος μαζί του να το γνωρίζει, για να αποφύγει τουλάχιστο, μια τέτοια φωτογραφία.

Ούτε φυσικά αποτελεί μομφή, για έναν δημοσιογράφο, να έχει γράψει στο παρελθόν και μέχρι πρόσφατα, μια θετική κριτική για θεατρική επιτυχία του «ατόμου», που σήμερα κανένας δεν θέλει να τον… είχε γνωρίσει!

Σίγουρα όμως, κάποιοι, ήταν και είναι «στενότεροι φίλοι» του και μπορεί ακόμα, να γνώριζαν όσα τώρα μαθαίνουν οι υπόλοιποι, είτε φωτογραφήθηκαν μαζί του είτε όχι.

Είναι και κάποιοι, που, σπεύδουν, χωρίς μάλιστα να τους ρωτήσει κανένας, να δηλώσουν ότι δεν γνώριζαν τίποτε, δεν είναι φίλοι του, ούτε γνωρίζονται(!) προσωπικά, ούτε ποτέ συναντήθηκαν(!) και ξαφνικά βρίσκεται μια φωτογραφία, που δείχνει ότι… γνωρίζονται! Και ότι τουλάχιστο… συναντήθηκαν! Σ΄αυτή την περίπτωση, η φωτογραφία, ναι, είναι «ντοκουμέντο», δείχνει ότι δεν είπε την αλήθεια!

The following two tabs change content below.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Ο Γιάννης Κρητικός, είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και από το 1993 εργάζονταν στο «΄Εθνος της Κυριακής» ως ρεπόρτερ στο ελεύθερο ρεπορτάζ και στο ρεπορτάζ υγείας, μέχρι τον Μάϊο του 2016, που συνταξιοδοτήθηκε Κατάγεται από την Καβάλα, σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Στα φοιτητικά του χρόνια εργάστηκε ως ρεπόρτερ στο περιοδικό «Ταχυδρόμος» του συγκροτήματος Λαμπράκη, αργότερα στο MEGA, ρεπόρτερ στην εκπομπή «Στούντιο 5». Εργάστηκε ακόμη ως κειμενογράφος στη διαφήμιση και επιμελήθηκε ειδικές εκδόσεις- λευκώματα, επίσης ως προϊστάμενος βιβλιοθήκης και υπεύθυνος ειδικών εκδόσεων στη ΓΓΕ. Ασχολήθηκε για χρόνια με περιοδικά της θάλασσας, ήταν αρχικά αρχισυντάκτης στο περιοδικό «Τρίαινα», αργότερα διευθυντής στο περιοδικό Θάλασσα και Γιώτινγκ. Ασχολείται μέχρι τώρα ερασιτεχνικά με την καλλιτεχνική φωτογραφία, ενώ τα καλοκαίρια, στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καβάλα, με καταδύσεις και φωτογραφίες βυθού. ΄Αρχισε τη δημοσιογραφική του ενασχόληση ως έφηβος στην Καβάλα, εργάστηκε αρχικά στις εφημερίδες «Καβάλα», «Πρωϊνή», αργότερα διευθυντής στη «Δευτεριάτικη Πρωϊνή», ρεπόρτερ στον τοπικό ραδιοσταθμό της ΕΡΑ, ενώ υπήρξε για σειρά ετών ανταποκριτής αθηναϊκών εφημερίδων. Το 2008 βραβεύτηκε από το ΄Ιδρυμα Μπότση με το βραβείο ελεύθερου – κοινωνικού ρεπορτάζ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή