Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανακοινώθηκε ο θάνατος ακόμη 24 παιδιών στη Μαριούπολη

Συλλογή στοιχείων από Γάλλους για πιθανά εγκλήματα πολέμου στο Τσέρνιγκοφ

by Times Newsroom

Για ακόμη 24 νεκρά παιδιά στη Μαριούπολη, το λιμάνι στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας που κατέλαβε η Ρωσία στα τέλη Μαΐου, κάνει λόγο το γραφείο της γενικής εισαγγελέως της χώρας.

Συνολικά, το γραφείο της γενικής εισαγγελέως ανέφερε ότι τουλάχιστον 287 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου. Τουλάχιστον 492 έχουν τραυματιστεί.

«Κατά την καταγραφή ποινικών αδικημάτων, έγινε γνωστό ότι ακόμα 24 παιδιά πέθαναν στη Μαριούπολη, στην περιοχή του Ντονέτσκ, λόγω των αδιάκριτων βομβαρδισμών από τον ρωσικό στρατό», ανέφερε το γραφείο της γενικής εισαγγελέως σε ανάρτηση στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. «Τα στοιχεία δεν είναι τελικά, καθώς συνεχίζεται το έργο προκειμένου αυτά να εξακριβωθούν σε σημεία ενεργών εχθροπραξιών, σε προσωρινά κατεχόμενα και απελευθερωμένα εδάφη».

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την αναφορά αυτή από ανεξάρτητη πηγή.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης, που έχει καταστραφεί λόγω της πολιορκίας, δήλωσε ότι στην πόλη έχει ξεσπάσει χολέρα, καθώς το αποχετευτικό δίκτυο δεν λειτουργεί και τα πτώματα αποσυντίθενται στους δρόμους.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί ότι στοχοθετεί αμάχους και αρνείται τους ισχυρισμούς περί εγκλημάτων πολέμου σε αυτό που χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» με στόχο την αποστρατιωτικοποίηση και την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας.

Νωρίτερα τον Ιούνιο, τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν ότι πάνω από 250 παιδιά έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου και πέντε εκατομμύρια συνεχίζουν να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Συλλογή στοιχείων για πιθανά εγκλήματα πολέμου στο Τσέρνιγκοφ

Ειδικοί από τη Γαλλία βοηθούν Ουκρανούς συναδέλφους τους να συγκεντρώσουν στοιχεία για πιθανά ρωσικά εγκλήματα πολέμου στην περιοχή του Τσέρνιγκοφ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας.

Οι ειδικοί των γαλλικών αρχών, μεταξύ των οποίων άνθρωποι που ειδικεύονται σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone), στη βαλλιστική και σε όπλα μαζικής καταστροφής, συλλέγουν στοιχεία σε σημεία που έχουν καταστραφεί λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών. Οι αξιωματούχοι αυτοί αντικατέστησαν την ομάδα ειδικών που έφθασαν στα μέσα Απριλίου για να διαπιστώσουν τι συνέβη στην Μπούτσα, όπου η σφαγή αμάχων προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.

«Σε λίγο θα έχουν συμπληρωθεί δύο μήνες από τότε που (Γάλλοι ειδικοί) βρίσκονται μαζί μας “επί του πεδίου”», ανέφερε η γενική εισαγγελέας Ιρίνα Βενεντίκτοβα στον λογαριασμό της στο Facebook.

«Εργάζονται στην περιοχή του Τσερνίχιβ και κάνουν έρευνες σε τοποθεσίες που καταστράφηκαν από βομβαρδισμούς», έγραψε η ίδια. «Αυτά τα εγκλήματα πρέπει να τιμωρηθούν και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα μαζί για να γίνει αυτό».

Η περιοχή του Τσέρνιγκοφ έχει βομβαρδιστεί πολλές φορές από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου. Η Ουκρανία ερευνά επίσης πιθανά εγκλήματα πολέμου από Ρώσους στρατιώτες στο Τσερνίχιβ κατά τη διάρκεια της κατοχής τους τον Μάρτιο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com