Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτά που λέει ο Πούτιν είναι «μ…», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου

Ο Τζον Κέρμπι ξέσπασε κατά του Ρώσου προέδρου - Δείτε βίντεο

by Times Newsroom

Ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου Πενταγώνου, Τζον Κέρμπι, χαρακτήρισε «μ…» τις δικαιολογίες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, για την εισβολή στην Ουκρανία – δηλαδή την προστασία των Ρώσων στην περιοχή και ότι η Ουκρανία είναι μια «βιτρίνα» ναζισμού. Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε τον όρο «BS», συντομογραφία της λέξης «bullshit».

«Είναι πολύ δύσκολο να ακούς αυτό το αφήγημα και παράλληλα να βλέπεις τί κάνει μέσα στην Ουκρανία σε αθώους ανθρώπους, οι οποίοι πυροβολούνται στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους, με τα χέρια δεμένα στην πλάτη. Έγκυες γυναίκες σκοτώνονται, νοσοκομεία βομβαρδίζονται», είπε ο Κέρμπι.

«Εννοώ πως απλά είναι αδίστακτο και ασυνείδητο και δεν έχω τη νοητική ικανότητα να αντιληφθώ πως μπορούν να συνδεθούν αυτά τα δύο μεταξύ τους», πρόσθεσε.

Πριν από τον πόλεμο, συνέχισε ο Κέρμπι, «δεν νομίζω πως αντιλαμβανόμασταν πλήρως το βαθμό που (ο Πούτιν) θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη βία, την αγριότητα και την ανηθικότητα για να βλάψει αθώους ανθρώπους, αμάχους, πολίτες, με τέτοια απόλυτη αδιαφορία για τις ζωές που αφαιρεί».

Έπειτα, ζήτησε συγγνώμη για το ξέσπασμά του και τα συναισθήματά του που τον κατέλαβαν μιας και δάκρυσε όταν μίλησε για τις εικόνες που έχει δει από την Ουκρανία. «Δεν θέλω να γίνω εγώ το κεντρικό ζήτημα αυτής της υπόθεσης. Ωστόσο, είμαι στο στρατό πολύ, πολύ καιρό και ξέρω φίλους που δεν επέστρεψαν. Είναι απλά σκληρό», τόνισε.

Ο Κέρμπι συνέχισε λέγοντας: «Είναι δύσκολο να βλέπεις αυτό που κάνει στην Ουκρανία, αυτό που οι δυνάμεις του κάνουν στην Ουκρανία και να σκεφτείς πως οποιοσδήποτε ηθικός άνθρωπος θα μπορούσε να το δικαιολογήσει. Δεν μπορώ να μιλήσω για τη ψυχοσύνθεσή του, αλλά σίγουρα όλοι μπορούμε να μιλήσουμε για το πόσο ανήθικος είναι».

«Διότι δεν μπορεί να γίνουν αντιληπτές οι “μ…” ότι όλο αυτό έγινε εξαιτίας του ναζισμού στην Ουκρανία ή για να προστατεύσει τους Ρώσους στην Ουκρανία ή για να υπερασπιστεί των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας, όταν κανένα από αυτά δεν απειλήθηκε από τους Ουκρανούς. Είναι απλά ψυχρή, αδίστακτη αγριότητα».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή