Πόλεμος στην Ουκρανία: Έχουμε καταρρίψει τουλάχιστον 39 αεροσκάφη και 40 ελικόπτερα, λένε οι Ουκρανοί

Ο απολογισμός της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας

by Times Newsroom

Ηουκρανική Πολεμική Αεροπορία με ανακοίνωσή της ανέφερε πως στη διάρκεια της 9ης ημέρας της ρωσικής εισβολής στη χώρα κατέρριψε τρία μαχητικά αεροσκάφη και άλλα τόσα ελικόπτερα. Τα δύο αεροπλάνα έπεσαν στην περιοχή του Τσερνίχιβ όπου μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις.

Συνολικά, αναφέρει, από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία έχουν καταρρίψει τουλάχιστον 39 αεροσκάφη και 40 ελικόπτερα. Υποστήριξε, δε, πως οι πληροφορίες τους ανέφεραν πως πριν την έναρξη της επίθεσης τους, οι Ρώσοι είχαν συγκεντρώσει στα ουκρανικά σύνορα 450 μαχητικά αεροσκάφη και 250 ελικόπτερα.

Όπως ανέφερε νωρίτερα Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters, η Ουκρανία εξακολουθεί να διαθέτει μια «σημαντική πλειονότητα» των μαχητικών αεροσκαφών της.

«Οι Ουκρανοί εξακολουθούν να έχουν διαθέσιμη μια σημαντική πλειονότητα της αεροπορικής ισχύος τους, τόσο αεροσκαφών σταθερών πτερύγων όσο και αεροσκαφών περιστρεφόμενων πτερύγων, καθώς και μη επανδρωμένων συστημάτων και συστημάτων εδάφους αέρος», δήλωσε συγκεκριμένα ο αξιωματούχος αυτός στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Σύμφωνα με αναλυτές, κι εφόσον η παραπάνω πληροφορία ισχύει, τα αεροσκάφη αυτή ενδεχομένως βρίσκονται σε δευτερεύουσες, «κρυφές» στρατιωτικές βάσεις, και πρόκειται να αξιοποιηθούν στην υπεράσπιση του Κιέβου ή άλλου κρίσιμου στόχου των Ρώσων.

Στην αντίσταση της ουκρανικής αεροπορίας και αεράμυνας αποδίδει το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, ορισμένες από τις αποτυχίες που είχε ο ρσωικός στρατός. Σε ενημέρωσή του ανέφερε πως η αποτελεσματικότητα της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας περιορίζει τη δυνατότητα των ρωσικών αεροσκαφών να προσφέρουν υποστήριξη στις χερσαίες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία. «Αυτό πιθανώς συμβάλει στη γενικότερη καθυστέρηση στην προώθηση της Ρωσίας», προσέθεσε το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com