Πόλεμος στην Ουκρανία: Εργαζόμαστε για να φέρουμε τον Πούτιν στο τραπέζι, δήλωσε ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών

Οι πρόσφυγες ίσως φθάσουν ακόμη και τα 11 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

by Times Newsroom

Ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής Piazzapulita, τόνισε πως «εργαζόμαστε με την ΕΕ την G7 και μαζί με τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ για να φέρουμε τον Πούτιν στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων) σοβαρά», σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η δήλωση έφτασε δύο μόλις μέρες αφού ο ίδιος ο Ντι Μάιο είχε αποκαλέσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν «χειρότερο από ζώο», δήλωση για την οποία ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών ανακάλεσε εν μέρει την Πέμπτη (3/3), λέγοντας πως «ένας εκπρόσωπος των θεσμικών οργάνων δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιεί πολύ υψηλούς τόνους, αλλά καθημερινά βλέπουμε εικόνες της Ουκρανίας που σοκάρουν. Δεν θέλω να προσβάλλω προσωπικά κανέναν, αλλά επαναλαμβάνω ότι ο πόλεμος του Πούτιν είναι φρικτός και πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσει».

Οι πρόσφυγες ίσως φθάσουν ακόμη και τα 11 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών προειδοποιεί ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ίσως προκαλέσει την έξοδο ως και δέκα εκατομμυρίων προσφύγων ακόμη.

Περίπου 4 εκατ. άνθρωποι ενδέχεται να καταφύγουν σε γειτονικές χώρες για να σωθούν από τις εχθροπραξίες, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ στη Νέα Υόρκη, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται απλά για μια αρχική εκτίμηση.

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι έχουν εκτοπιστεί εντός και εκτός χώρας, κατά τον Οργανισμό. Σύμφωνα με τον Ύπατο Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, τον Φιλίπο Γκράντι, πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες εγκατέλειψαν ήδη την Ουκρανία μέσα σε μία εβδομάδα αφότου ξέσπασε ο πόλεμος.

Επίσημα στοιχεία υποδεικνύουν πως οι περισσότεροι, κάπου 575.000 Ουκρανοί, προσέφυγαν στην Πολωνία. Η Γερμανία έχει υποδεχθεί κάπου 5.000 ουκρανούς πρόσφυγες μέχρι στιγμής, κατά τα δεδομένα του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com