Πόλεμος στην Ουκρανία: Γυναίκα παίζει πιάνο στο βομβαρδισμένο σπίτι της

Η Ιρίνα αποχαιρέτησε το σπίτι της με Σοπέν

by Times Newsroom

Συγκλονιστικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι του Κιέβου που βλέπουν τη ζωή τους να καταστρέφεται. Συγκινητικό είναι το βίντεο της Ιρίνα Μανιουκίνα, το οποίο μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επαγγελματίας πιανίστριας, που είδε το σπίτι της στο δυτικό Κίεβο να γίνεται συντρίμμια.

Επιστρέφοντας για να πάρει ό,τι θα μπορούσε να σώσει, κάθισε στο πιάνο της και έπαιξε για τελευταία φορά. Με χαρά είδε πως το πιάνο ήταν σε καλή κατάσταση, παρά την καταστροφή γύρω του.

Η Ιρίνα Μανιουκίνα αποχαιρέτησε το σπίτι της με τη Σπουδή Op. 25, No. 1 του Σοπέν.

Οι κάτοικοι της Οδησσού φτιάχνουν βόμβες μολότοφ

Στην εσωτερική αυλή μεταξύ μονοκατοικιών στην Οδησσό, δύο νέοι άνδρες φτιάχνουν βόμβες μολότοφ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι βόμβες είναι το μοναδικό όπλο που έχουν, όπως λένε, για να υπερασπιστούν την πόλη τους και να απωθήσουν τον εχθρό.

Όποιος έρθει εδώ, και θέλει να κάνει πόλεμο θα πεθάνει. Οι νέοι που δεν μπορούν πια να δουλέψουν προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν την οχύρωση της πόλης. Ενώνουν τις δυνάμεις με άλλες εθελοντικές ομάδες.

Οι κάτοικοι ελπίζουν να μην δουν μπροστά τους τον εχθρό, αν γίνει όμως θέλουν να είναι έτοιμοι.

Χάρκοβο: «Καταστράφηκαν τα σπίτια μας»

Η Λαρίσα Σιντορένκο κάθεται στο πάτωμα του σπιτιού της, σε ένα χωριό 20 χιλιόμετρα έξω από το Χάρκοβο της Ουκρανίας και μιλάει μέσω Skype αποκλειστικά στην ΕΡΤ3 για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.

Βρισκόμαστε στη 19η μέρα πολέμου και η ίδια δεν ξέρει αν θα πρέπει να φύγει ή να μείνει στην περιοχή, που μαίνεται ο πόλεμος.

Όπως λέει η ίδια, οι βομβαρδισμοί είναι καθημερινοί και όσοι έμεινα πίσω στην Ουκρανία προσπαθούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον.

Με δάκρυα στα μάτια μιλάει για την παλιά της ζωή, ως εργαζόμενη σε ασφαλιστική εταιρεία, εκεί έμαθε και τα ελληνικά καθώς εργάστηκε για ένα χρονικό διάστημα στη Θεσσαλονίκη. Η φυσιολογική της ζωή, όπως λέει άλλαξε βίαια.. Όνειρα δεν υπάρχουν πια καθώς το μόνο που θέλει είναι το τέλος του πολέμου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή