Πόλεμος στην Ουκρανία: Η εισβολή πηγαίνει χειρότερα κι από αυτή στην Τσετσενία – Τι αποκαλύπτουν οι ουκρανικές υποκλοπές

Ρώσος αξιωματικός λέει πως τους βομβαρδίζουν ρωσικά αεροσκάφη – Ακούστε τα ηχητικά

by Times Newsroom

Η εισβολή στην Ουκρανία πηγαίνει «χειρότερα από την Τσετσενία», υποστήριξε αξιωματικός του ρωσικού στρατού σε συζήτηση με τους ανωτέρους του στη Μόσχα, την οποία υπέκλεψε η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU). Από τα λόγια του υποδηλώνεται ότι τα στρατεύματα δεν μπορούν να επαναπατρίσουν τους νεκρούς τους και κάποιες ομάδες μάχης έχουν κρυοπαγήματα.

Σε μια συνομιλία που άκουσε το επιτελείο της SBU, αναφέρει δημοσίευμα των «The Times», ο αξιωματικός λέει στη Μόσχα ότι δεν υπάρχουν αρκετές σκηνές για τα στρατεύματα και ότι τα ρωσικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν τις δικές τους θέσεις. Η ενημέρωση δόθηκε από μια γραμμή που δεν ήταν ασφαλής κοντά στην παραλιακή πόλη Μικολάιφ.

Ο ρωσικός στρατός βασίζεται σε επικοινωνίες μέσω κινητών τηλεφώνων και αναλογικών ασυρμάτων, καθιστώντας τα ευάλωτα σε υποκλοπές από τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών, υποστηρίζει το ρεπορτάζ.

«Εν ολίγοις είναι σκ… εδώ πέρα»

Η ηχογράφηση ξεκινά με τον αξιωματικό να περιγράφει την κατάσταση. «Εν ολίγοις, είναι σκ… εδώ πέρα», λέει, πριν παραπονεθεί ότι ένας ρωσικός πύραυλος Grad εκτοξεύτηκε στα στρατεύματά του μια μέρα νωρίτερα. «Ρωτήσαμε αν είναι ήταν δικό μας, αλλά κανείς δεν μπορούσε να μας το πει».

Οι στρατιώτες είναι θλιβερά απροετοίμαστοι για το κρύο, λέει, προσθέτοντας ότι οι μισές δυνάμεις του έχουν κρυοπαγήματα στα πόδια. Οι εικόνες των ρωσικών στρατευμάτων που φορούν κλεμμένες ουκρανικές μπότες που προφανώς ταιριάζουν καλύτερα στο κρύο έχουν κυκλοφορήσει ευρέως στο διαδίκτυο.

Ο αξιωματικός λέει στους ανωτέρους του ότι την τέταρτη μέρα του πολέμου, ο διοικητής του 49ου στρατού συνδυασμένων όπλων είχε πει ότι απείχαν «ώρες» από τη νίκη. Αντίθετα, τα στρατεύματά του δεν έχουν εφοδιαστεί με αρκετές σκηνές ή σόμπες για να τους κρατήσουν ζεστούς και τώρα έχουν μεγάλη ανάγκη από αλεξίσφαιρα καθώς δέχονται επίθεση από όλες τις πλευρές. Υποστηρίζει ότι οι συνθήκες στην Ουκρανία είναι ακόμη χειρότερες από ό,τι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής εκστρατείας κατά της Τσετσενίας.

Στη μετάδοση που υπέκλεψε η ουκρανική πλευρά, ο αξιωματικός καλείται να «δείξει γενναιότητα», κάτι που τον εξόργισε και τον έκανε να εκφράσει την απογοήτευσή του για το ότι ένα ρωσικό αεροπλάνο έριξε μια βόμβα στα στρατεύματά του κατά λάθος. «Λοιπόν, συμβαίνει», λέει ο ανώτερος αξιωματικός της Μόσχας. Ο αξιωματικός απαντά: «Ωραίος τρόπος να πεις καλημέρα!»

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com