Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ιταλία κηρύσσει τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η κίνηση αυτή κρίθηκε αναγκαία για την άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση με στόχο την στήριξη του ουκρανικού λαού

by Times Newsroom

Η Ιταλία κήρυξε τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης απόψε, προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπισθεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την εν εξελίξει κρίση με επίκεντρο την Ουκρανία, όπου οι πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας συνεχίζονται για δεύτερη μέρα σήμερα, Παρασκευή.

Η κίνηση αυτή κρίθηκε αναγκαία για την άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την στήριξη του ουκρανικού λαού, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η ιταλική κυβέρνηση θα διαθέσει 110 εκατομμύρια ευρώ, συνολικά, σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τον ουκρανικό λαό, όπως τόνισε ο ίδιος ο επικεφαλής της, Μάριο Ντράγκι.

Παράλληλα, γίνετα γνωστό πως πρόκειται να διατεθούν 174,4 εκατομμύρια ευρώ για την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας της γειτονικής χώρα εντός του ΝΑΤΟ.

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών, τέλος, θα δαπανήσει άμεσα 11 εκατομμύρια ευρώ για περαιτέρω προστασία των πρεσβειών και μορφωτικών ινστιτούτων της χώρας στο εξωτερικό.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή