Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία αναδιοργάνωσε τη στρατιωτική διοίκησή της, σύμφωνα με το BBC

Ο νέος στρατηγός που επιβλέπει τις επιχειρήσεις φέρεται να έχει μεγάλη εμπειρία στη Συρία

by Times Newsroom

Ένας δυτικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία αναδιοργάνωσε τη διοίκηση των επιχειρήσεων της στην Ουκρανία με τον στρατηγό που είναι τώρα υπεύθυνος να έχει μεγάλη εμπειρία από τη Συρία, αναφέρει το BBC.

«Υπήρχε πραγματικά κακός συντονισμός με διαφορετικές εντολές», είπε ο αξιωματούχος, αναφέρει η ίδια πηγή, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις δεν είχαν ποτέ εκπαιδευτεί να εργάζονται με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή αλλού να βρίσκονται οι διοικητές και αλλού τα στρατεύματα. Ο Διοικητής της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας είναι τώρα υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις και θα προσπαθήσει να παρέχει καλύτερο συντονισμού – αναφέρεται ότι είναι ο στρατηγός Αλεξάντερ Ντβορνίκοφ.

«Ο συγκεκριμένος διοικητής έχει μεγάλη εμπειρία από τις ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία. Θα περιμέναμε λοιπόν να βελτιωθεί η συνολική διοίκηση και έλεγχος», είπε ο αξιωματούχος.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, ο δυτικός αξιωματούχος πιστεύει ότι οι πολιτικές επιταγές μπορεί να υπερισχύσουν έναντι των στρατιωτικών προτεραιοτήτων στη Ρωσία, για να παρουσιάσει κάποιου είδους επιτυχία πριν από τις 9 Μαΐου, όταν η χώρα γιορτάζει τη νίκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δυτικοί αξιωματούχοι προβλέπουν ότι θα σταλούν περισσότερες δυνάμεις προς το Ντονμπάς.

«Υπάρχουν διαφορές μεταξύ της στρατιωτικής λογικής, όπου λέει πως πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα τα στρατεύματα για μια νέα ρωσική επιχείρηση στο Ντονμπάς, ενδεχομένως χρησιμοποιώντας πιο κατάλληλες τακτικές και μαθαίνοντας από τα λάθη τους στις καταστροφικές επιχειρήσεις τους μέχρι τώρα, με την πολιτική επιταγή που λέει πως πρέπει να γίνει η επιχείρηση οπωσδήποτε και με ταχύτητα», είπε ο αξιωματούχος.

Η Ρωσία εκιμτάται ότι έχει λιγότερες από 100 τάγματα άμεσα διαθέσιμα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της, αφού ανασυγκροτήθηκαν μετά την υποχώρησή τους από τα περίχωρα του Κιέβου. Αυτή θα ήταν μια «σημαντική» ρωσική δύναμη, ανέφερε ο αξιωματούχος, αλλά πρόσθεσε πως ακόμη και με μεγαλύτερο αριθμητικό πλεονέκτημα δεν πέτυχαν τους στόχους εναντίον σε μικρότερες ομάδες Ουκρανών στρατιωτών.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com