Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία έχασε 100.000 στρατιώτες

Η Ουκρανία δεν αναφέρει τις δικές της απώλειες

by Times Newsroom

Στις 104.000 είναι στρατιώτες που έχει χάσει η Ρωσία στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Σύμφωνα με ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης ο όρος «εξαλειφθεί» που χρησιμοποιήθηκε μπορεί να σημαίνει ότι έχουν σκοτωθεί ή ότι έχουν τραυματισθεί τόσο σοβαρά ώστε αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τη στρατιωτική υπηρεσία.

Η Ρωσία είχε πρόσφατα κάνει λόγο για 6.000 νεκρούς στρατιώτες στις τάξεις της. Στο μεταξύ, ανεξάρτητα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη ταυτοποιήσει περισσότερες από 10.000 ρωσικές απώλειες. Η ίδια η Ουκρανία δεν αναφέρει τις δικές της απώλειες στις ημερήσιες στρατιωτικές αναφορές. Το προεδρικό γραφείο στο Κίεβο είχε πρόσφατα κάνει λόγο για περισσότερους από 10.000 νεκρούς ουκρανούς στρατιώτες.

Τα εμπόλεμα μέρη ανακοινώνουν καθημερινά πληροφορίες για τις «απώλειες» της άλλης πλευράς, οι οποίες δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή, αλλά σπάνια για τους νεκρούς ή τους τραυματίες στρατιώτες στις δικές τους τάξεις.

Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είχε ανακοινώσει το Σεπτέμβριο τον αριθμό των 5.937 νεκρών ρώσων στρατιωτών. Μέχρι τώρα είναι πιθανό ο αριθμός αυτός να έχει αυξηθεί πολύ.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις βασίζονται πλέον πολύ στη βοήθεια λευκορώσων εκπαιδευτών για την εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων, σύμφωνα με την καθημερινή επικαιροποίηση των πληροφοριών που ανακοινώνεται από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο το DPA.

Αυτό οφείλεται σε έλλειψη ρώσων εκπαιδευτών, πολλοί από τους οποίους έχουν αναπτυχθεί ή σκοτωθεί κατά την εισβολή στην Ουκρανία και αποτελεί ένδειξη για την πίεση που δέχονται οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή