Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία ετοιμάζεται να κλείσει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια αν συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί

«Στην περίπτωση ατυχήματος ραδιενεργό υλικό θα κάλυπτε τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Σλοβακία»

by Times Newsroom

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την Πέμπτη (18/8) πως μπορεί να κλείσει ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία, αν οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίσουν να βομβαρδίζουν τις εγκαταστάσεις, κάτι το οποίο διαψεύδει το Κίεβο.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων και ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, ο Ιγκόρ Κιρίλοφ, ο επικεφαλής των δυνάμεων πυρηνικής, χημικής και βιολογικής άμυνας της Ρωσίας, δήλωσε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τα εφεδρικά συστήματα υποστήριξης του σταθμού έχουν υποστεί ζημιές λόγω των βομβαρδισμών.

«Στην περίπτωση ατυχήματος στον σταθμό, ραδιενεργό υλικό θα κάλυπτε τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Σλοβακία» επεσήμανε.

Ο πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ζαπορίζια κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις τον Μάρτιο. Αυτός εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στις γραμμές του μετώπου και επανειλημμένως έχουν σημειωθεί βομβαρδισμοί στην περιοχή του τις τελευταίες εβδομάδες. Η Ρωσία και η Ουκρανία επιρρίπτουν η μια στην άλλη την ευθύνη για τα πλήγματα αυτά.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή