Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία θα εξαπολύσει μεγάλο τρόμο στη Χερσώνα, σύμφωνα με πράκτορα της FSB

Σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν βία και απαγωγές, υποστηρίζει ο πληροφοριοδότης με κωδικό όνομα Wind of Change

by Times Newsroom

Το Κρεμλίνο σχεδιάζει να εξαπολύσει έναν «μεγάλο τρόμο» στην πόλη Χερσώνα, απαγάγοντας κατοίκους και μεταφέροντάς τους μακριά από την Ουκρανία, ισχυρίστηκε πληροφοριοδότης της FSB.

Μια επιστολή που πιστεύεται ότι γράφτηκε από ένα μέλος της ρωσικής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας ανέφερε ότι το Κρεμλίνο δεν είναι πλέον διατεθειμένο να «παίζει όμορφα» με τους διαδηλωτές στην κατεχόμενη ουκρανική πόλη, όπου οι άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους κάθε μέρα σε πείσμα των κατακτητών, ανέφερε δημοσίευμα των «The Times» επικαλούμενο το γράμμα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα gulagu.net.

Υποστήριξε πως θα αρπάζουν τους ανθρώπους από τα σπίτια τους μέσα στη νύχτα. «Ακόμα κι αν χρειαστεί να απελαθεί ο μισός πληθυσμός της πόλης – είμαστε έτοιμοι», έγραψε ο πληροφοριοδότης.

Χθες (23/3) στη Χερσώνα απήχθη ο καλλιτεχνικός διευθυντής τοπικού θεάτρου, ο Ολεκσάντρ Κνίχα, σύμφωνα με το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζόμενων στα θέατρα της Ουκρανίας.

Η Χερσώνα, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 300.000 κατοίκους και βρίσκεται 60 μίλια βορειοδυτικά των συνόρων με την Κριμαία, έπεσε την πρώτη εβδομάδα της ρωσικής εισβολής. Είναι το μόνο σημαντικό κέντρο πληθυσμού που έχει καταληφθεί πλήρως από τις ρωσικές δυνάμεις.

Οι κάτοικοι έχουν πραγματοποιήσει διαδηλώσεις, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ρώσοι πηγαίνετε σπίτια σας» και «Η Χερσώνα είναι Ουκρανία». Οι συνεχόμενες διαμαρτυρίες των κατοίκων στους δρόμους και στην Πλατεία Ελευθερίας έχουν γίνει σύμβολο της αντίστασης της χώρας.

Ο πληροφοριοδότης πρόσθεσε ότι οι περιοχές που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις είχαν ουσιαστικά περάσει σε κατάσταση «μόνιμης εξέγερσης». Η επιστολή ανέφερε: «Αν ήταν δυνατό να εντοπιστούν οι ηγέτες των διαδηλωτών, θα είχαν ήδη εκκαθαριστεί. Οι διαδηλωτές σώζονται μόνο από το γεγονός ότι δεν είναι σαφές ποιος ακριβώς πρέπει να συλληφθεί. Υπάρχουν επίσης φόβοι ότι μια κίνηση προς τη βία μπορεί να καταλήξει σε μια πραγματική εξέγερση, την οποία θα μπορούσαμε να καταστείλουμε μόνο με μεγάλης κλίμακας μάχες». Ωστόσο, τις προηγούμενες ημέρες είχε δοθεί εντολή «από την κορυφή» να βρεθεί λύση, ανέφερε.

Οι δύο φάσεις του «τρόμου»

Ο «μεγάλος τρόμος» θα επιδίωκε να μειώσει τον ξεσηκωμό των πολιτών με «εξαιρετικά αυστηρές μεθόδους», συμπεριλαμβανομένου του «σοβαρού τραυματισμού» των διαδηλωτών. Όταν οι ρωσικές δυνάμεις θα πετύχαιναν αυτό τον στόχο, θα άρχιζε η δεύτερη φάση, αυτή του «τρόμου από πόρτα σε πόρτα», με τους κατοίκους να αρπάζονται και να μεταφέρονται στο εξωτερικό.

Η επιστολή, με ημερομηνία 21 Μαρτίου, δημοσιεύτηκε από τον Βλαντίμιρ Οσέτσκιν, έναν Ρώσο ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι η 11η επιστολή που πιστεύεται ότι γράφτηκε από τον πράκτορα της FSB, γνωστό με την κωδική του ονομασία Wind of Change (σ.σ. Αέρας της Αλλαγής). Οι προηγούμενες επιστολές έχουν κριθεί αυθεντικές από Ρώσους ειδικούς ασφαλείας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τις προηγούμενες ημέρες Ρώσοι στρατιώτες πυροβόλησαν διαδηλωτές στη Χερσώνα, ενώ Ουκρανοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως τελειώνουν τα τρόφιμα και τα φάρμακα που είναι διαθέσιμα στην πόλη.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com