Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία θα υποστεί τις συνέπειες αν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, λένε οι ΗΠΑ

«Είναι ξεκάθαρο πως αν κλιμακώσουν την ένταση και φτάσουν σε αυτό το σημείο, τότε θα απαντήσουμε επιθετικά» τόνισε η Αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη

by Times Newsroom

Νέα προειδοποίηση απηύθυνε η Αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, διαμηνύοντας πως εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, στη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, τότε θα υποστεί τις συνέπειες.

«Το έχουμε δει να συμβαίνει στο παρελθόν. Οι Ρώσοι έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα κατά το παρελθόν. Και προβληματιζόμαστε για το γεγονός ότι μπορεί να το πράξουν ξανά» τόνισε, ειδικότερα, η πρέσβειρα.

«Έχουμε διατυπώσει ξεκάθαρη θέση ότι εάν οι Ρώσοι κλιμακώσουν την ένταση και φτάσουν σε αυτό το σημείο, τότε θα απαντήσουμε επιθετικά. Ήδη τόσο ο Βλαντιμίρ Πούτιν όσο και οι ολιγάρχες της χώρας του αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις μέσω κυρώσεων και θα αισθανθούν μεγαλύτερη πίεση εάν προχωρήσουν στη χρήση χημικών όπλων» πρόσθεσε η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

Τις τελευταίες ημέρες, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ διατυπώνουν τον προβληματισμό ότι το Κρεμλίνο μπορεί να προχωρήσει στη χρήση χημικών όπλων, ενώ αναφέρονται στη δηλητηρίαση του αρχηγού της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι αλλά και στην περίπτωση της δηλητηρίασης του πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλα, στο Λονδίνο.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ υπενθυμίζουν ότι το συριακό καθεστώς του Άσαντ, που είχε την υποστήριξη της ρωσικής κυβένησης, προχώρησε στο παρελθόν στη χρήση χημικών, αλλεπάλληλες φορές, σε βάρος αμάχων.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com