Πόλεμος στην Ουκρανία: Η συγκλονιστική στιγμή που άνδρας μπαίνει μπροστά από τα ρωσικά τανκς

Αψήφησε ότι απέναντι του είχε πάνοπλους στρατιώτες, αψήφησε επίσης ότι ήταν μόνος απέναντι σε δεκάδες τανκς. Μπήκε γενναία μπροστά τους για να τα σταματήσει.

by Times Newsroom

Τον Ιούνιο του 1989 ο κόσμος όλος συγκλονίστηκε από τα γεγονότα της πλατείας Τιεν Αν Μεν («ουράνια γαλήνη» στα Κινέζικα) στο Πεκίνο. Τότε ένας φοιτητής που φορούσε ένα λευκό πουκάμισο και κρατούσε δυο σακούλες, στάθηκε γενναία μπροστά στα τανκς που είχε κατεβάσει ο κινεζικός στρατός στο δρόμο και δεν τα άφηνε να περάσουν.

Όπου πήγαινε το πρώτο τανκ, μπροστά του ανθρώπινη ασπίδα για να μην περάσει και ο φοιτητής. Αυτή ήταν η σκηνή που κανείς άνθρωπος δεν πρόκειται να ξεχάσει. Χρόνια μετά, η σκηνή επαναλήφθηκε και στην Ουκρανία.

Ούτε βήμα πίσω

Την ώρα που επελαύνουν τα ρωσικά τεθωρακισμένα ένας ουκρανός πολίτης αγνώστων στοιχείων, στέκεται μπροστά τους και τα εμποδίζει να περάσουν. Δεν τον ενδιαφέρει που απέναντι του έχει πάνοπλους στρατιώτες. Εκείνος δεν κάνει βήμα πίσω.

Και όταν κάποιο άρμα μάχης καταφέρει να τον προσπεράσει εκείνος αγέρωχος προχωράει και στέκεται μπροστά στο επόμενο. Εικάζεται ότι το βίντεο έχει τραβηχτεί το πρώτο 24ωρο της εισβολής στην περιοχή της Κριμαίας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com