Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Βρετανία και οι σύμμαχοί της συμφώνησαν να στείλουν περισσότερα θανατηφόρα όπλα

Νεκρός Ιταλός στο Ντονμπάς - Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από πυρά εναντίον ενός ανθρωπιστικού κομβόι κοντά στο Τσερνίχιβ

by Times Newsroom

Η Βρετανία και οι σύμμαχοί της συμφώνησαν να στείλουν περισσότερα θανατηφόρα όπλα στην Ουκρανία για να την βοηθήσουν να αμυνθεί ενάντια στη ρωσική εισβολή, δήλωσε χθες Πέμπτη (31/3) ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας.

«Θα χορηγηθεί περισσότερη βοήθεια θανατηφόρων όπλων στην Ουκρανία.

Ορισμένες χώρες κατέθεσαν είτε νέες ιδέες και άλλες δεσμεύτηκαν να χορηγήσουν επιπλέον χρήματα», είπε ο Ουάλας σε δημοσιογράφους αφού φιλοξένησε περισσότερους από 30 διεθνείς εταίρους σε μια διάσκεψη.

Συμπλήρωσε ότι η θανατηφόρα βοήθεια θα περιλαμβάνει πυροβολικό μεγαλύτερου βεληνεκούς, πυρομαχικά και περισσότερα αντιαεροπορικά όπλα.

Ένας νεκρός από πυρά εναντίον ενός ανθρωπιστικού κομβόι κοντά στο Τσερνίχιβ

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν από πυρά που έπληξαν ένα κομβόι πέντε λεωφορείων, τα οποία μετέφεραν εθελοντές προς την πολιορκούμενη πόλη Τσερνίχιβ, στη βόρεια Ουκρανία, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη (31/3) ένας Ουκρανός αξιωματούχος.

«Οι Ρώσοι μαχητές πυροβόλησαν εναντίον ενός κομβόι εθελοντών κοντά στο Τσερνίχιβ. Πέντε λεωφορεία που κατευθύνονταν προς την πόλη για να απομακρύνουν αμάχους βρέθηκαν στο στόχαστρο των πυρών», έγινε γνωστό από τη Λιουντμίλα Ντενίσοβα, επιφορτισμένη με το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο κοινοβούλιο.

«Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, τέσσερις τραυματίστηκαν σοβαρά», διευκρίνισε η ίδια.

Η Ουκρανή αξιωματούχος κατηγόρησε τα ρωσικά στρατεύματα ότι «δεν αφήνουν την παραμικρή πιθανότητα να απομακρυνθούν άμαχοι από το υπό πολιορκία Τσερνίχιβ, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες άμαχοι να έχουν απομείνει χωρίς τρόφιμα, χωρίς νερό, χωρίς θέρμανση».

Μετά τη Μαριούπολη στον νότο, το Τσερνίχιβ, με πληθυσμό 280.000 κατοίκων πριν από τον πόλεμο, είναι η πόλη που έχει πληγεί περισσότερο από βομβαρδισμούς, μετά την έναρξη του πολέμου που ξεκίνησε η Μόσχα στις 24 Φεβρουαρίου.

Ιταλός που πολεμούσε στο πλευρό των αυτονομιστών στο Ντονμπάς νεκρός από έκρηξη χειροβομβίδας

Ο Έντι Όνγκαρο, Ιταλός που πολεμούσε στο πλευρό των αποσχιστικών δυνάμεων στο Ντονμπάς, έχασε την ζωή του από έκρηξη χειροβομβίδας.

Ο Όνγκαρο, 46 ετών, καταγόταν από την περιοχή Πορτογκρουάρο της βορειοανατολικής Ιταλίας.

Πήγε στο Ντονμπάς το 2015, για να στηρίξει τις αποσχιστικές δυνάμεις και είχε ενταχθεί στην «Ταξιαρχία Πρίζρακ».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας La Repubblica, χρησιμοποιούσε το nom de guerre «Μοζάμπο».

Πρόκειται για τον πρώτο Ιταλό πολίτη που γίνεται γνωστό πως έχασε τη ζωή του στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή