Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Βρετανία θα δώσει τουλάχιστον 2,63 δισ. δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο το 2023

«Η ασφάλειά σας είναι και δική μας», είναι το μήνυμα που έστειλε στον ουκρανικό λαό η Λιζ Τρας

by Times Newsroom

Η Λιζ Τρας, η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, πριν από το πρώτο επίσημο ταξίδι της στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή της θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία.

Η πρωθυπουργός τόνισε, αναφέρουν οι «Financial Times» καθώς και πολλά βρετανικά ΜΜΕ, ότι θα δώσει στην Ουκρανία, στη διάρκεια του 2023, τουλάχιστον την ίδια στρατιωτική βοήθεια που έδωσε η Βρετανία στη διάρκεια του 2022 προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμειςΑυτό συνεπάγεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποστείλει εξοπλισμό που θα κοστίζει τουλάχιστον 2,63 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η υπόσχεσή της έρχεται ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ουκρανική αντεπίθεση προς την ανατολή και προς το νότο της χώρας και την ανακατάληψη περιοχών που βρίσκονταν υπό ρωσική κατοχή. Προτού αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη η κυρία Τρας, είπε: «Οι νίκες της Ουκρανίας τις τελευταίες εβδομάδες αποτελούν έμπνευση» και συνέχισε:

«Ξανά και ξανά αυτοί οι γενναίοι άνθρωποι έχουν αψηφήσει όσους τους αμφισβητούσαν και απέδειξαν το τί είναι ικανοί να κάνουν αν τους δοθεί η στρατιωτική, οικονομική και πολιτική υποστήριξη που έχουν ανάγκη. Το μήνυμά μου προς τον λαό της Ουκρανίας είναι το εξής: “Το Ηνωμένο Βασίλειο θα σταθεί στο πλευρό σας σε κάθε βήμα της διαδρομής. Η ασφάλειάς σας είναι η ασφάλεια μας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Mirror» η στρατιωτική βοήθεια που θα στείλουν οι Βρετανοί θα περιλαμβάνει και συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων (MLRS) και άλλο βαρύ εξοπλισμό.

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ ο λόγος που θα εκφωνήσει η κυρία Τρας στον ΟΗΕ θα έχει ως βασικό άξονα τον πόλεμο στην Ουκρανία και θα υπογραμμίσει τη μακροχρόνια υποστήριξη που παρέχει το Ηνωμένο Βασίλειο στη χώρα σε στρατιωτικό, ανθρωπιστικό και πολιτικό επίπεδο.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή