Πόλεμος στην Ουκρανία – Κατσανιώτης: Αναγκαία η μεταφορά των προξενικών μας Αρχών σε ασφαλή τοποθεσία

Παραμένει κλειστό το Γενικό Προξενείο της Μαριούπολης

by Times Newsroom

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία μας αναγκάζουν στη μεταφορά των προξενικών μας Αρχών σε ασφαλή τοποθεσία για τη συνέχιση του έργου τους, ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, υποστηρίζοντας τη σχετική διάταξη της υπουργικής τροπολογίας για την «Προσωρινή μεταφορά έδρας προξενικής Αρχής λόγω ένοπλης σύρραξης ή φυσικών καταστροφών» που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητείται και ψηφίζεται στην Ολομέλεια.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία ανέδειξαν την ανάγκη της προσωρινής μεταφοράς έδρας των ελληνικών προξενικών Αρχών, του Γενικού Προξενείου της Μαριούπολης, που σήμερα παραμένει κλειστό και του Προξενείου της Οδησσού. Πρόκειται, είπε ο κ. Κατσανιώτης, για μεταφορές μακριά από το πεδίο των πολεμικών συγκρούσεων προκειμένου οι αρχές να μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν εύρυθμα και σε συνθήκες ασφαλείας. Ως εκ τούτου, ανέκυψε το ζήτημα προσωρινής μεταφοράς σε άλλη πόλη εντός της ίδιας της περιφέρειας, αρμοδιότητας της αρχής. Η αιτία μεταφοράς καθιστά τη λήψη ταχέων αποφάσεων απολύτως αναγκαία και για τον λόγο αυτό υιοθετείται η μεταβολή αυτή να γίνει με Υπουργική Απόφαση και όχι με Προεδρικό Διάταγμα, όπως προβλέπεται σε περιπτώσεις ολιστικής μεταφοράς έδρας προξενικής Αρχής. Και επισήμανε πως η απόφαση της μεταφοράς έδρας των δύο προξενικών αρχών είναι δημοσιονομικά ουδέτερη.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com