Πόλεμος στην Ουκρανία: Με τους βομβαρδισμούς προσπαθούν να καλύψουν τις αποτυχίες τους, είπε ο Ζελένσκι

«Ούτε που μας προκαλεί ένταση, ούτε που δοκιμάζουν τις δυνάμεις μας», δήλωσε

by Times Newsroom

Ο πρόεδρος της ΟυκρανίαςΒολοντίμιρ Ζελένσκι, στο νυχτερινό του διάγγελμα υποστήριξε πως οι ρωσικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών στα δυτικά, στα κεντρικά αλλά και στα νότια της χώρας δεν είναι παρά μια… κάλυψη των αποτυχιών των δυνάμεων των εισβολέων για τις αποτυχίες στο ανατολικό μέτωπο.

«Όλο αυτό ούτε που δημιουργεί ένταση για το κράτος μας, ούτε και αποτελεί δοκιμή των δυνάμεών μας. Κατά κάποιο τρόπο πρόκειται για μια προσπάθεια του ρωσικού στρατού να καλύψει μια σειρά αποτυχιών στα ανατολικά και στα νότια της χώρας μας», τόνισε. Όπως είπε ο Ουκρανός ηγέτης οι Ρώσοι αδυνατούν να παρουσιάσουν οποιαδήποτε επιτυχία στις περιοχές που έχουν βάλει στο στόχαστρο.

«Έτσι, προσπαθούν να παρουσιάσουν κάποιες επιτυχίες μέσω των πυραύλων τους και άλλες δραστηριότητα, αλλά επίσης δεν έχουν καμία αποτελεσματικότητα», ανέφερε υπογραμμίζοντας πως έχουν αυξηθεί οι επιχειρήσεις σαμποτάζ από τη μεριά των Ρώσων. «Αυτά τα χτυπήματα όπως και τα τόσα άλλα που έχουν προηγηθεί ουσιαστικά δεν αλλάζουν κάτι. Επιπλέον, η άμυνά μας και τα μετρά κατά δολιοφθορών απλά ενισχύονται».

Η Ρωσία φέρεται να μην σημειώνει πρόοδο στο Ντονμπάς, ενώ έχουν αυξηθεί οι επιτυχίες των Ουκρανών στο Χάρκοβο όπου έχουν απελευθερωθεί αρκετές κοινότητες και χωριά που προηγουμένως βρίσκονταν υπό την κατοχή των ρωσικών δυνάμεων. Από τη μεριά του, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ολεξίι Ρεζνίκοφ, σημειώσε πως ο πόλεμος μπαίνει σε μια νέα φάση. Τη χαρακτήρισε, μάλιστα, «παρατεταμένη».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε πως η αποστολή διάσωσης των στρατιωτών που είναι εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο χαλυβουργίας της Μαριούπολης, Azovstal, συνεχίζονται. Υπογράμμισε εκ νέου πως στις διαπραγματεύσεις συμμετέχουν άνθρωποι με μεγάλη επιρροή. Τέλος, τόνισε πως είχε επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και συζήτησαν για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή