Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων εναντίον ουκρανικών ιστοσελίδων

Η Ουκρανία κάλεσε τους χάκερ της να βοηθήσουν στην προστασία των κρίσιμων υποδομών

by Times Newsroom

Οι ουκρανικές ιστοσελίδες δέχονται συνεχείς επιθέσεις από Ρώσους χάκερ από τότε που το Κρεμλίνο εξαπέλυσε εισβολή στη χώρα τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε το Σάββατο η υπηρεσία κυβερνοελέγχου του Κιέβου.

Σε ανάρτηση στο Twitter, η Κρατική Υπηρεσία Ειδικών Επικοινωνιών και Προστασίας Πληροφοριών της Ουκρανίας ανέφερε ότι «Ρώσοι χάκερ συνεχίζουν να επιτίθενται ασταμάτητα σε ουκρανικούς πόρους πληροφοριών».

Το πρακτορείο ανέφερε ότι ιστότοποι που ανήκουν στην προεδρία, το κοινοβούλιο, το υπουργικό συμβούλιο, το υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Εσωτερικών ήταν μεταξύ εκείνων που επλήγησαν από κατανεμημένες αρνήσεις υπηρεσίας (DDoS) οι οποίες λειτουργούν κατευθύνοντας ένα firehose κίνησης προς στοχευμένους διακομιστές.

«Θα αντέξουμε! Στα πεδία των μαχών και στον κυβερνοχώρο!» είπε.

Στο παρελθόν, η Ρωσία αρνήθηκε ότι βρισκόταν πίσω από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που στόχευσαν επηρεάζουν τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Ρωσικές τοποθεσίες έχουν επίσης σφυρηλατηθεί με επιθέσεις DDoS. Η Ουκρανία κάλεσε τους χάκερ της να βοηθήσουν στην προστασία των κρίσιμων υποδομών και στη διεξαγωγή αποστολών κυβερνοκατασκοπείας κατά των ρωσικών στρατευμάτων.

Την Παρασκευή, το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για Περιστατικά Υπολογιστών της Ρωσίας δήλωσε ότι υπήρξαν «μαζικές επιθέσεις υπολογιστών» σε ρωσικούς πόρους πληροφοριών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή