Πόλεμος στην Ουκρανία – Μπορέλ: Τι θα γίνει αν δεν υπάρξει συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

Διευκρινίσεις από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ

by Times Newsroom

Εάν δεν υπάρξει συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας μέχρι το επόμενο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων στις 16 Μαΐου, θα υπάρξει συζήτηση σε επίπεδο υπουργών, ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης για το μέλλον της Συρίας.

Ειδικότερα, ο κ. Μπορέλ σημείωσε ότι η EE συνεχίζει να συζητά «σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων της ΕΕ με στόχο της επίτευξη συμφωνίας, η οποία θα μπορούσε να υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων».

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε αυτό. Υπάρχουν ακόμη κάποιες δυσκολίες. Ελπίζω πριν από το επόμενο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων να έχουν επιλυθεί οι δυσκολίες, αλλιώς θα πρέπει να ανεβάσουμε το επίπεδο των συζητήσεων σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων», προσέθεσε o επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com