Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες στρατιωτικές δυνάμεις στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι

by Times Newsroom

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την ανάπτυξη άλλων 500 στρατιωτών και υποστηρικτικού προσωπικού στην Ευρώπη -και συγκεκριμένα σε Πολωνία, Ρουμανία, Γερμανία, καθώς και στην Ελλάδα- στο πλαίσιο της ευρύτερης ενίσχυσης των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων εν μέσω του πολέμου του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Ειδικότερα στην Ελλάδα πρόκειται να αναπτυχθεί αεροσκάφος ανεφοδιασμού KC-135 από την Αεροπορική Βάση Φέρφιλντ στο Σποκέιν της Ουάσινγκτον, καθώς και 150 άτομα υποστηρικτό προσωπικό, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Τζον Κίρμπι επισήμανε πως «πρόκειται για αμιγώς αμυντικές δυνάμεις» που αναπτύσσσονται προς υποστήριξη της πρόσθετης δύναμης 7.000 στρατιωτών που αναπτύχθηκε στην Ευρώπη με απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, κατόπιν της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com