Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Καναδάς κλείνει τον εναέριο χώρο του για τα ρωσικά αεροσκάφη

Αντίστοιχες αποφάσεις ανακοίνωσαν και αρκετά ευρωπαϊκά κράτη

by Times Newsroom

Αυξάνονται οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αφού σειρά πήρε ο Καναδάς και ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τον εναέριο χώρο του για τα ρωσικά αεροσκάφη, με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία. Η απόφαση έρχεται μετά από σχετικές ενέργειες αρκετών ευρωπαϊκών κρατών, καθώς η Μόσχα δεν έχει σταματήσει τις επιθετικές ενέργειες.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο υπουργός Μεταφορών Ομάρ Αλγκάμπρα σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ανακοίνωσε ότι ο Καναδάς έκλεισε τον εναέριο χώρο του, μια απόφαση που έχει άμεση ισχύ.

«Θα καταστήσουμε υπόλογη τη Ρωσία για τις απρόκλητες επιθέσεις της εναντίον της Ουκρανίας», έγραψε ο Καναδός υπουργός στο tweet που έκανε.

Πλέον, με πολλές χώρες να έχουν κλείσει ή να έχουν ανακοινώσει ότι θα κλείσουν τον εναέριο χώρο τους (Βαλτικές χώρεςΠολωνίαΤσεχίαΒουλγαρίαΓερμανία…) τα ρωσικά αεροπλάνα αντιμετωπίζουν μια τεράστια ζώνη απαγόρευσης υπερπτήσεων στην Ευρώπη.

Παρόλα αυτά, η Μόσχα έχει αρχίσει, από την πλευρά της, να απαγορεύει σε αεροσκάφη που προέρχονται από διάφορες χώρες να διέρχονται από τον εναέριο χώρο της.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή