Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν ίσως απειλήσει με πυρηνικά όσο συνεχίζονται οι μάχες, λέει το Πεντάγωνο

Με φόντο αυτές τις εξελίξεις και τη συνάντηση Κινέζου παράγοντα με τον Ρώσο πρέσβη στο Πεκίνο, μιλούν σήμερα Μπάιντεν-Σι Τζινπίνγκ

by Times Newsroom

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να έχει μπει στην 4η εβδομάδα του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ίσως να απειλήσει με χρήση πυρηνικών όπλων όσο οι μάχες συνεχίζονται, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών του Πενταγώνου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, «η κατοχή και υπεράσπιση εδαφών της Ουκρανίας από το ρωσικό στρατό απειλεί με το να αφαιρέσει σημαντικό αριθμό στρατιωτών από τις ρωσικές δυνάμεις καθώς επίσης και μοντέρνο εξοπλισμό, ενώ οι οικονομικές κυρώσεις θα βυθίσουν τη Ρωσία σε παρατεταμένη οικονομική κρίση και διπλωματική απομόνωση», υποστήριξε ο στράτηγος Σκοτ Μπέριερ, διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (DIA) σε αναφορά του που εκτείνεται σε 67 σελίδες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Reuters, στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας συναντήθηκε με τον Ρώσο πρέσβη στο Πεκίνο, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις για τις διμερείς σχέσεις των δύο κρατών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Ο Τσενγκ Γκουόπινγκ, υπεύθυνος για τα διεθνή ζητήματα και τα ζητήματα άμυνας στο ΥΠΕΞ της Κίνας συναντήθηκε με τον Αντρέι Ντενίσοφ και συζήτησαν για θέματα απόκρουσης τρομοκρασίας και συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, ανέφερε η ίδια πηγή. Εξέλιξη οι ΗΠΑ παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον.

Συζήτηση Μπάιντεν-Σι Τζινπίνγκ

Αυτό γιατί σήμερα Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα έχει συνδιάλεξη με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η συνομιλία των δύο ηγετών εντάσσεται «στη συνεχιζόμενη προσπάθεια να διατηρηθούν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας» μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

«Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για τη διαχείριση του ανταγωνισμού» των κρατών τους, για «τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», καθώς και «άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», σύμφωνα με το κείμενο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com