Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας δεν θέλει να δει τον Πούτιν στη G-20

Η σύνοδος είναι προγραμματισμένη να γίνει στην Ινδονησία

by Times Newsroom

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε σήμερα (24/3) ότι εκφράζει τις ενστάσεις και τις ανησυχίες του για τη συμμετοχή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στη σύνοδο της G20 που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στην Ινδονησία φέτος.

«Η ιδέα ότι θα καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο οι ΗΠΑ είναι ήδη σε θέση να καταγγέλλουν για εγκλήματα πολέμου, για μένα πάει πολύ», τόνισε ο συντηρητικός πρωθυπουργός στον Τύπο.

Η Ρωσίδα πρεσβεύτρια στην Ινδονησία δήλωσε χθες Τετάρτη (23/3) ότι ο πρόεδρος της χώρας της έχει την πρόθεση να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι πιο ανεπτυγμένων οικονομιών του κόσμου στην ασιατική χώρα, υποβαθμίζοντας τις τοποθετήσεις από άλλα κράτη-μέλη της περί εκδίωξης της Ρωσίας από τον διεθνή οικονομικό οργανισμό.

Βέβαια, η διεθνής κοινότητα περιμένει τις εξελίξεις από τη σημερινή σύνοδο του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναμένεται να χαράξουν και τη στρατηγική των επόμενων βημάτων εναντίον του Ρώσου προέδρου. Κάποιες χώρες όπως η Γερμανία και η Αυστρία για παράδειγμα εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους με το αίτημα του Πούτιν να πληρώνουν σε ρούβλια για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο που αγοράζουν από τη χώρα του.

Να σημειώσουμε, πάντως, πως τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τη G-20 πρότεινε η Πολωνία σε αξιωματούχους των ΗΠΑ, με την Βαρσοβία να υποστηρίζει, μάλιστα, πως η πρόταση αυτή έτυχε «θετικής ανταπόκρισης».

Ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Τεχνολογίας της χώρας Πιοτρ Νόβακ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το ζήτημα αυτό συζητήθηκε στις συναντήσεις που είχε την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, επικαλούμενο το πρακτορείο Reuters.

«Στις συναντήσεις με την Τζίνα Ραϊμόντο (την υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ), μεταξύ άλλων, προτείναμε να αποκλειστεί η Ρωσία από την G20 και λάβαμε θετική ανταπόκριση. Το θέμα θα το αναλάβει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, είπε ο Νόβακ μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βαρσοβία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com