Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι προτείνει ανταλλαγή του κουμπάρου του Πούτιν με Ουκρανούς αιχμαλώτους

Ο Βίκτορ Μεντβεντσούκ, πλέον, κατηγορείται για προδοσία - Νέα φωτογραφία του δημοσίευσαν οι μυστικές υπηρεσίες

by Times Newsroom

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρότεινε σήμερα (13/4) την ανταλλαγή του επιχειρηματία Βίκτορ Μεντβεντσούκ, εξέχοντος φιλορώσου πολιτικού και κουμπάρου του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος συνελήφθη χθες σε επιχείρηση των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, με αιχμαλώτους πολέμου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Σε μήνυμά του, ο πρόεδρος χαρακτήρισε «σημαντικό οι δυνάμεις ασφαλείας μας και οι ένοπλες δυνάμεις μας να εξετάσουν το ενδεχόμενο» να ανταλλάξουν με αιχμαλώτους τον άλλοτε δικηγόρο, ως πρότινος μέλος της ουκρανικής Βουλής και ηγετικό στέλεχος κόμματος της φιλορωσικής αντιπολίτευσης, που πλέον κατηγορείται για προδοσία από τις ουκρανικές αρχές με συνέπεια να του αφαιρεθούν όλα τα πολιτικά αξιώματα.

Ο 67χρονος Βίκτορ Μεντβεντσούκ, άλλοτε διαπραγματευτής – επέμενε γι’ αυτό το Κρεμλίνο, κατά το Κίεβο – στις συνομιλίες κυβέρνησης και αυτονομιστών στο Ντονμπάς, θεωρείτο για χρόνια παίκτης στη διένεξη, καθώς διατηρούσε προσωπική σχέση με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι μεταφόρτωσε χθες φωτογραφία του στην οποία εικονίζεται, με χειροπέδες και ουκρανική στρατιωτική στολή, μετά τη σύλληψή του.

Στο μεταξύ, νέα φωτογραφία του με χειροπέδες δημοσίευσαν οι μυστικές υπηρεσίες μέσω του λογαριασμού τους στο Twitter. «Μπορεί να είσαι φιλορώσος πολιτικός και συνεργάζεσαι με τους εισβολείς για χρόνια. Μπορεί να κρύβεσαι από τη δικαιοσύνη τελευταία. Μπορεί ακόμη και να φοράς ουκρανική στρατιωτική στολή για καμουφλάζ, αλλά θα σε βοηθήσει να αποφύγεις την τιμωρία σου; Καθόλου! Οι χειροπέδες σε περιμένουν», ανέφερε το μήνυμα και συνέχισε: «Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους προδότες της Ουκρανίας σαν κι εσένα! Φιλορώσοι προδότες και πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, να θυμάστε τα εγκλήματά σας δεν παραγράφονται. Ούτε υπάρχουν πολλές κρυψώνες – θα σας βρούμε».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com