Πόλεμος στην Ουκρανία: Όχι στην αποστολή στρατιωτικού υλικού, δηλώνει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Η Ελλάδα να εργαστεί για την ειρήνη, την αποκλιμάκωση και τη διπλωματία

by Times Newsroom

Την αντίθεσή του στην αποστολή στρατιωτικού υλικού εκ μέρους της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος τονίζοντας ότι η καταδίκη της ρωσικής εισβολής δεν πρέπει να σημαίνει κινήσεις ελληνικής συμμετοχής σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ναι στην ανθρωπιστική βοήθεια όχι στην αποστολή στρατιωτικού υλικού επισημαίνει ο κ. Ηλιόπουλος μετά την απόφαση για αποστολή ελληνικής στρατιωτικής βοήθειας καλώντας την κυβέρνηση να εργαστεί για την ειρήνη, την αποκλιμάκωση και τη διπλωματία.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρει:

«Η ξεκάθαρη καταδίκη της Ρωσικής εισβολής και της παραβίασης του διεθνούς δικαίου δεν πρέπει να σημαίνει κινήσεις ελληνικής συμμετοχής σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Ναι στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και στην στήριξη των προσφύγων. Όχι στην αποστολή στρατιωτικού υλικού.

»Η Ελλάδα χρειάζεται να εργαστεί υπέρ της ειρήνης, της αποκλιμάκωσης και της διπλωματίας. Η Ευρώπη χρειάζεται ένα μεγάλο αντιπολεμικό κίνημα που ταυτόχρονα θα στηρίξει τους ξεριζωμένους από τον πόλεμο».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή