Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι διοικητές του Πούτιν σκοτώνουν τους τραυματισμένους στρατιώτες τους

Αποκαλυπτικές μαρτυρίες ρώσων στρατιωτών που είναι αιχμάλωτοι

by Times Newsroom

Οι Ρώσοι διοικητές δίνουν τη χαριστική βολή στους τραυματισμένους στρατιώτες τους αντί να τους ανασύρουν από το πεδίο της μάχης και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος για περίθαλψη, ισχυρίζονται οι ίδιοι οι στρατιώτες του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail, ένας αντισυνταγματάρχης κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε προσωπικά πολλούς στρατιώτες που κείτονταν τραυματισμένοι.

Αυτό συμβαίνει καθώς οι έρευνες στην πόλη Μπούκα έδειξαν ότι 650 πολίτες δέχτηκαν πυρά, γεγονός που αποδεικνύει -σύμφωνα με την αστυνομία- ότι εκτελέστηκαν από Ρώσους. Ωστόσο, η βαρβαρότητά τους δεν στρέφεται μόνο προς τους Ουκρανούς, καθώς οι Ρώσοι μιλούν για βάναυσες δολοφονίες των δικών τους δυνάμεων.

Τι ισχυρίζονται ρώσοι αιχμάλωτοι

Αιχμάλωτοι στρατιώτες αναφέρουν ότι ένας ρώσος διοικητής ρώτησε στρατιώτη αν μπορούσε να περπατήσει μετά από τραυματισμό και, όταν ο άνδρας απάντησε ότι δεν μπορούσε, ο αξιωματικός τον σκότωσε αμέσως.

Η ανατριχιαστική μαρτυρία προέρχεται από νεαρούς στρατιώτες των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού που αιχμαλωτίστηκαν από τους Ουκρανούς.

Ένας στρατιώτης ισχυρίζεται πως οι ρώσοι διοικητές «αποτελειώνουν τους τραυματίες τους». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου τι εννοεί, ο αιχμάλωτος Ρώσος λέει: «Έτσι απλά… ένας τραυματισμένος στρατιώτης είναι πεσμένος στο έδαφος και ο διοικητής ενός τάγματος τον πυροβολεί με το όπλο του».

«Ήταν ένας νεαρός άνδρας, ήταν τραυματισμένος. Ήταν στο έδαφος. Τον ρώτησαν αν μπορούσε να περπατήσει, οπότε τον πυροβόλησαν με όπλο» προσθέτει. 

Ένας δεύτερος στρατιώτης δηλώνει στο βίντεο: «Πυροβόλησε τέσσερις ή πέντε με αυτό τον τρόπο. Θα μπορούσαν να είχαν διασωθεί, να είχαν λάβει βοήθεια, να είχαν φύγει από εκεί. Απλά τους πυροβόλησε».

Από το βίντεο δεν προκύπτει με σαφήνεια πού στην Ουκρανία έλαβε χώρα ο υποτιθέμενος πυροβολισμός τραυματισμένων στρατιωτών από τον διοικητή τους. Ούτε ήταν σαφές σε ποια περιοχή είχαν συλληφθεί οι άνδρες ή σε ποια μονάδα υπηρετούσαν.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι το Κρεμλίνο δεν έχει «καμία πληροφορία» ούτε για τα πτώματα των νεκρών στρατιωτών ούτε για τους τραυματίες στην Ουκρανία. 

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή