Πόλεμος στην Ουκρανία: «Οι ρωσικές δυνάμεις κινούνται για να αποκεφαλίσουν την ουκρανική κυβέρνηση»

Στον πόλεμο της Ουκρανίας, οι ρωσικές δυνάμεις κατευθύνονται προς το Κίεβο από τη Λευκορωσία (στο βορρά) και την Κριμαία (στο νότο)

by Times Newsroom

Για ζοφερή εικόνα στον πόλεμο της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή κάνουν λόγο αμερικανοί αξιωματούχοι, τη στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται μια ανάσα έξω από το Κίεβο.

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κινούνται για να «αποκεφαλίσουν» την ουκρανική κυβέρνηση στο Κίεβο.

Ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, τον οποίο επικαλούνται οι New York Times, είπε ότι τρεις γραμμές ρωσικών στρατευμάτων και στρατιωτικών δυνάμεων κινούνταν γρήγορα προς τις ουκρανικές πόλεις, με δύο από αυτές να κατευθύνονται προς το Κίεβο, την πρωτεύουσα, και την κυβέρνηση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι δυνάμεις κατευθύνονται προς το Κίεβο από τη Λευκορωσία (στο βορρά) και την Κριμαία (στο νότο), χρησιμοποιώντας πυραύλους και πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς, είπε ο αξιωματούχος.

Πάντως, άγνωστα παραμένουν τα σχέδια αναφορικά με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και αν επρόκειτο να τον συλλάβουν καταλαμβάνοντας το Κίεβο.

«Παραδοθείτε»

H Mόσχα δηλώνει έτοιμη να διαπραγματευτεί τους όρους παράδοσης του Κιέβου, λίγες ώρες μετά τη στρατιωτική εισβολή στην ουκρανική επικράτεια.

Με ανακοίνωσή του, μέσω του εκπροσώπου Ντμίτρι Πεσκόφ, το Κρεμλίνο δήλωσε έτοιμο να κάτσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την ηγεσία της Ουκρανίας και να καταλήξουν στους όρους παράδοσης της χώρας.

«Ο πρόεδρος -σ.σ. Βλαντίμιρ Πούτιν- είναι έτοιμος να δηλώσει τι περιμένει από την Ουκρανία, θέτοντας την κόκκινη γραμμή στα προβλήματα που έχουν προκύψει. Οι προτάσεις της ρωσικής προεδρίας αφορούν ένα ουδέτερο καθεστώς και την αποστρατικοποίηση της χώρας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή