Πόλεμος στην Ουκρανία: «Οι Ρώσοι σκότωσαν 10 ανθρώπους στην ουρά για ψωμί» στο Τσερνίχιβ

Σοκάρει το μήνυμα της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κίεβο

by Times Newsroom

Ηαμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο ανακοίνωσε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter ότι οι ρωσικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν 10 ανθρώπους που στέκονταν στην ουρά για να προμηθευτούν ψωμί στην πόλη Τσερνίχιβ της Ουκρανίας.

Πάντως το πρακτορείο Reuters σημειώνει πως στο tweet δεν παραθέτει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς σχετικά με τους θανάτους.

Βίντεο που εντοπίστηκε γεωγραφικά από το CNN επιβεβαίωσε ότι μια βόμβα ή ένας πύραυλος χτύπησε μια ομάδα ανθρώπων που περίμεναν στην ουρά για ψωμί στην πόλη της βόρειας Ουκρανίας το πρωί της Τετάρτης, σημειώνει το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης.

Ένα τοπικός δημοσιογράφος στο σημείο είπε ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Το CNN δεν έχει καταφέρει να εξακριβώσει τον αριθμό των νεκρών.

Στο βίντεο φαίνονται πτώματα ανθρώπων στο έδαφος, όμως η εικόνα είναι θολωμένη. Δείχνει επίσης κάποιον να μεταφέρεται σε ένα όχημα κοντά στο σημείο της επίθεσης. Δεν είναι ξεκάθαρο αν ήταν ζωντανός, σημειώνει tο CNN.

To Τσερνίχιβ έχει περικυκλωθεί από ρωσικές δυνάμεις και έχει δεχτεί πολλά πλήγματα τo τελευταίo διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com