Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 100 άμαχοι έχουν τραυματιστεί στη Μαριούπολη

Είναι το τελευταίο λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα που παραμένει υπό κυβερνητικό έλεγχο

by Times Newsroom

Πάνω από εκατό κάτοικοι της Μαριούπολης (νοτιοανατολικά) έχουν τραυματιστεί εξαιτίας ρωσικών αεροπορικών επιδρομών, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, ο Βαντίμ Μποϊτσένκο.

«Ο αριθμός των τραυματισμένων αμάχων μεγαλώνει καθημερινά», δήλωσε ο Μποϊτσένκο στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

«Στα νοσοκομεία μας νοσηλεύονται 128 άνθρωποι. Οι γιατροί μας δεν πάνε πλέον καν σπίτι τους», πρόσθεσε.

Οι πληροφορίες που έδωσε ο αιρετός δεν είναι δυνατό να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Η Μαριούπολη βρίσκεται κοντά στις περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές και είναι το τελευταίο λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα που παραμένει υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Η πόλη είναι περικυκλωμένη από τις ρωσικές δυνάμεις είναι η Μαριούπολη.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αργά τη νύχτα ήχησαν οι σειρήνες προειδοποιώντας για νέα αεροπορική επιδρομή. Οι κάτοικοι κλήθηκαν να μεταβούν στα καταφύγια.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Μαριούπολη εκκενώνεται σήμερα Τετάρτη από όποιους Έλληνες το επιθυμούν, μαζί με μέρος του προσωπικού του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας και το σύνολο των δημοσιογράφων που στεγάζονται στους χώρους του. Η πομπή αυτοκινήτων υπό τον πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο αναμένεται να αναχωρήσει οδικώς από τη Μαριούπολη στις 11:00.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διατίθεται να μεταφέρει και να φιλοξενήσει με ασφάλεια, αριθμό παιδιών Ελλήνων της Μαριούπολης Ουκρανίας δεδομένων των πολεμικών συρράξεων στη χώρα αυτή.

Την διαθεσιμότητα της αυτή την έθεσε υπόψη των Υπουργείων Εξωτερικών και Μεταναστεύσεως, των μόνων αρμοδίων για παρόμοια θέματα. Αναμένεται η αντίδραση τους.

Δεν τα παρατούν οι κάτοικοι της Μαριούπολης: «Δεν είμαστε έτοιμοι να παραδοθούμε»

Για τις δραματικές στιγμές που βιώνουν οι κάτοικοι στη Μαριούπολη μίλησε χθες Τρίτη (1/3) στο Mega η Αθηνά Χατζίνοβα, κάτοικος της Μαριούπολης.

«Δεν ξέρουμε τι να σκεφτούμε, είναι πέρα από τα όρια της λογικής αυτό που συμβαίνει στη χώρα μου, αυτό που συμβαίνει στην πόλη μου… Δεν μπορώ να πιστέψω τις εικόνες που βλέπω. Εγώ υποστηρίζω πλήρως τον πρόεδρό μας, τον Ζελένσκι, που μίλησε σήμερα, υπογράφω κάθε λέξη που είπε», είπε η Αθηνά Χατζίνοβα.

«Είμαστε αυτές τις ημέρες όλοι ενωμένοι. Έχουμε ξεχάσει όλες τις διαφορές που είχαμε πριν και πρέπει να αντισταθούμε. Δεν είμαστε έτοιμοι να παραδοθούμε στην Μαριούπολη. Δεν είναι έτοιμοι ούτε οι φίλοι μας στο Κίεβο να παραδοθούν», συμπλήρωσε.

Η ίδια δήλωσε στο LIVE NEWS ότι ακούει τους βομβαρδισμούς και όλοι τους ανησυχούν για φίλους και συγγενείς σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας. Μάλιστα, η μητέρα της βγήκε για ψώνια και η κ. Χατζίνοβα δεν ήξερε εάν θα την ξαναδει.

«Μακάρι να μη συμβεί σε κανέναν άλλον, εύχομαι να μη το ζήσει κανείς. Αυτός είναι ο δρόμος μας και τον ακολουθούμε… Θέλω να σας ζητήσω εάν έρθουν πρόσφυγες από την Ουκρανία στην Ελλάδα να τους υποδεχτείτε και να τους βοηθήσετε», είπε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com