Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 100 πτώματα βρέθηκαν στη Σούμι μετά την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο αρκετοί πολίτες αγνοούνται ή είναι αιχμάλωτοι

by Times Newsroom

Πάνω από εκατό πτώματα έχουν βρεθεί στην περιφέρεια της Σούμι, στη βορειοανατολική περιφέρεια της Ουκρανίας, μετά την απόσυρση των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

«Δυστυχώς ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά, βρίσκουμε πτώματα με τα χέρια δεμένα, με σημάδια από βασανιστήρια, με τραύματα από σφαίρες στα κεφάλια — αυτά είναι φρικιαστικά πράγματα», δήλωσε σε δημοσιογράφους χθες Τετάρτη (13/4) ο Ντμίτρο Σιβίτσκι, ο περιφερειάρχης της Σούμι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετοί πολίτες αγνοούνται ή είναι αιχμάλωτοι των ρώσων στρατιωτών. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί τραυματίες σε νοσοκομεία, κατά τον κ. Σιβίτσκι.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ακόμη πως η πρώτη προτεραιότητα των αρχών είναι να αποκατασταθεί η λειτουργία των δικτύων διανομής φυσικού αερίου, ηλεκτρισμού και νερού. Πάντα σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως οι υλικές ζημιές στην περιοχή έχουν αξία περίπου 327 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με τις μάχες να μαίνονται σε πολλά μέτωπα κυρίως στα ανατολικά και στα νότια της χώρας, όπου έχουν επικεντρωθεί οι ρωσικές δυνάμεις τις τελευταίες ημέρες, το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως από τις 20 Μαρτίου ως και τις 12 Απριλίου στην «προσωρινά κατεχόμενη Μελιτόπολη σκοτώθηκαν 70 Ρώσοι στρατιώτες ενώ περιπολούσαν τη νύχτα».

Τόσο στη συγκεκριμένη πόλη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ζαπορίζια οργανώνονται ομάδες αντίστασης.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com