Πόλεμος στην Ουκρανία: Πρόθυμο το Βελιγράδι να φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες

Είχε συμβεί το 2014 για την κρίση στην Κριμαία

by Times Newsroom

Πρόθυμος να διοργανώσει στο Βελιγράδι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Ο Βούτσιτς, σχολιάζοντας την αναφορά, που έκανε χθες, Δευτέρα, σε συνέντευξη Τύπου ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, στο ενδεχόμενο να αποτελέσει η σερβική πρωτεύουσα έδρα των ειρηνευτικών συνομιλιών, εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να συμβάλει για να τερματιστεί ο πόλεμος. «Αυτό θα ήταν μία θαυμάσια εξέλιξη. Αν κάποιος πιστεύει ότι το Βελιγράδι είναι το καλύτερο μέρος για διαπραγματεύσεις, η Σερβία είναι έτοιμη να το προσφέρει στους Ουκρανούς και τους Ρώσους φίλους μας», δήλωσε κατά την συμμετοχή του σε εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού.

Ο Βούτσιτς, αναφέρει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Βελιγράδι, αποκάλυψε ότι και στο παρελθόν, το 2014, πραγματοποιήθηκαν στο Βελιγράδι μυστικές συναντήσεις ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία με αφορμή την κρίση στην Κριμαία.

Σημειώνεται ότι η Σερβία δεν επέβαλε κυρώσεις κατά της Ρωσίας ενώ με καθυστέρηση έξι ημερών καταδίκασε την εισβολή στην Ουκρανία, με έμμεσο τρόπο, υποστηρίζοντας σχετικό ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή