Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη «μαύρη λίστα» της Λετονίας 25 μορφές του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας της Ρωσίας

Εξαιτίας της υποστήριξής τους στη ρωσική εισβολή

by Times Newsroom

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λετονίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη (23/3) ότι έβαλε 25 προσωπικότητες των τομέων του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας της Ρωσίας στη «μαύρη λίστα» εξαιτίας της υποστήριξής τους προς τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στα πρόσωπα αυτά δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα της Βαλτικής, κράτος μέλος της ΕΕ, «επ’ αόριστον», τονίζεται.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει προσωπικότητες που εμφανίστηκαν στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας τη 18η Μαρτίου, για να υποστηρίξουν ομιλία του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς και άλλες μορφές του τομέα του πολιτισμού που έχουν ταχθεί υπέρ της επίθεσης των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων.

«Η υποστήριξη στις ωμότητες που διαπράττονται από το καθεστώς του Κρεμλίνου είναι συνενοχή», υποστήριξε το λετονικό ΥΠΕΞ δικαιολογώντας το μέτρο.

Ανάμεσα στα πρόσωπα αυτά είναι ο σκηνοθέτης Νικίτα Μιχάλκοφ και ο μουσικός της ρωσικής ροκ Νικολάι Ρασταργκούβ, γνωστός μεταξύ άλλων για πατριωτικά τραγούδια που έχει συνθέσει.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή