Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο μέλλον κανείς δεν θα έχει την εντύπωση πως θα καταλάβει τη χώρα σε 3-5 μέρες

Τι λένε οι Ουκρανοί διαπραγματευτές με τις συνομιλίες να συνεχίζονται την Παρασκευή (1/4) – Ο ρόλος του στρατού και του Αμπράμοβιτς

by Times Newsroom

Ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο και στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, τοποθετήθηκε σχετικά με το τί σημαίνουν οι στρατιωτικές εγγυήσεις που ζητάει η χώρα του. Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν αύριο (1/4).

Ανέφερε πως με αυτόν τον όρο, «στο μέλλον κανείς δεν θα μπορεί να πιστέψει πως θα μπορέσει να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία μέσα σε τρεις με πέντε μέρες».

Παράλληλα, ο Νταβίντ Αραχάμια, έτερος στέλεχος της διαπραγματευτικής ομάδας υποστήριξε πως προτού πάρουν οποιαδήποτε απόφαση ή συζητήσουν οποιαδήποτε πρόταση με τη ρωσική πλευρά μιλούν με τα στελέχη του ουκρανικού στρατού. «Ο στρατός μας είναι το νούμερο ένα. Δεν κάνουμε τίποτα χωρίς προηγουμένως να τους συμβουλευτούμε», τόνισε σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform. Επίσης αποκάλυψε πως έχουν συζητήσει και με Ισραηλινούς στρατιωτικούς ειδικούς για το ποια είναι η καλύτερη στρατιωτική προσέγγιση στον πόλεμο με τη Ρωσία. «Καθώς αμυνόμαστε πρέπει να έχουμε επάρκεια ώστε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας», ανέφερε πως τους είπαν.

Ο ρόλος του Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Οι Ουκρανοί περιμένουν πολλά κι από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Μάλιστα, ο Ποντόλιακ ανέφερε ότι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος είναι ένας πολύ αποτελεσματικός διαμεσολαβητής στις συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, όπως μετέδωσε το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

«Ο ίδιος είναι πολύ αποτελεσματικός διαμεσολαβητής μεταξύ των αντιπροσωπειών. Δηλαδή εν μέρει συντονίζει την διαδικασία, από την άποψη να μην υπάρχει κάποια παρεξήγηση κατά την έναρξη. Δηλαδή, όταν μια πλευρά λέει κάτι και η άλλη πλευρά δεν είναι τόσο ξεκάθαρη γι’ αυτό, από την άποψη της υλικοτεχνικής υποδομής της διαπραγματευτικής διαδικασίας», δήλωσε ο Ποντολιάκ.

Όσον αφορά στην δηλητηρίαση του Αμπράμοβιτς, σύμφωνα με τον Ποντολιάκ, είναι περισσότερο, εικασίες, συνωμοσιολογικές εκδοχές, οι οποίες στοχεύουν να ασκήσουν πιέσεις στις αντιπροσωπείες και τις εμποδίζουν να συγκεντρωθούν στην ουσία και όχι στην φόρμα.

Όπως είχαν γράψει οι δημοσιογράφοι του ιστότοπου Bellingcat, τρία μέλη της αντιπροσωπείας που συμμετείχαν στις συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης από χημική ουσία. Ενας εξ αυτών ήταν ο Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Επίσης μέσα ενημέρωσης είχαν γράφει ότι είχε δηλητηριαστεί και το μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας Ρουστέμ Ουμέροφ. Ωστόσο ο Ουμέροφ διέψευσε την είδηση αυτή και διαβεβαίωσε ότι είναι καλά. Ο Ποντολιάκ δήλωσε επίσης ότι όλα τα μέλη των διαπραγματευτικών ομάδων της Ουκρανίας και της Ρωσίας συνεργάζονται κανονικά.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή