Πόλεμος στην Ουκρανία: Σύμβουλος του Ζελένσκι δηλώνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη στη Ρωσία

Αναφορές για 10.000 Ρώσοι στρατιώτες στο Λουχάνσκ

by Times Newsroom

Διστακτικός ως προς την έκβαση των ειρηνευτικών συνομιλιών εμφανίστηκε ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στη Ρωσία. Μάλιστα, τόνισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να σταματήσει μόνο με τη βία.

«Η όποια συμφωνία με τη Ρωσία δεν αξίζει τίποτα», ανέφερε ο Ποντολιάκ σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram. «Είναι δυνατόν να διαπραγματευτεί κάποιος με μία χώρα που ψεύδεται συνεχώς με κυνικό και προπαγανδιστικό τρόπο;».

«Η Ρωσία έχει αποδείξει ότι είναι μια βάρβαρη χώρα που απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια», δήλωσε ο Ποντολιάκ. «Έναν βάρβαρο μπορεί να τον σταματήσει κανείς μόνο με τη βία».

Περίπου 10.000 Ρώσοι στρατιώτες στο Λουχάνσκ

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ, Σέρχι Γκαϊντάι, δήλωσε ότι περίπου 10.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην ανατολική περιοχή της χώρας.

«Πρόκειται για μονάδες που είναι μόνιμα στην επαρχία Λουχάνσκ, που προσπαθούν να επιτεθούν και να σημειώσουν πρόοδο προς όποια κατεύθυνση μπορούν», δήλωσε ο Γκαϊντάι στην ουκρανική τηλεόραση.

Το Reuters δεν μπόρεσε να εξακριβώσει τα στοιχεία από ανεξάρτητη πηγή.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή