Πόλεμος στην Ουκρανία: «Το Κίεβο δεν θα υπογράψει με τη Ρωσία συμφωνίες τύπου Μίνσκ, ούτε θα παραχωρήσει εδάφη»

Σύμβουλος του Ζελένσκι, θεωρεί ότι τυχόν υποχώρηση, θα αναστείλει τον πόλεμο για λίγο καιρό

by Times Newsroom

Ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντολιάκ, διευκρίνισε ότι η Ουκρανία δεν πρόκειται να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ρωσία, ώστε να υπογράψει συμφωνίες τύπου Μίνσκ, ή να παραχωρήσει εδάφη, για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, ανέφερε ότι «το τίμημα του πολέμου είναι πολύ μεγάλοΈχουν σκοτωθεί πολλοί άμαχοι. Και δεν έχουν απλά σκοτωθεί, αλλά έχουν βασανιστεί, κυνικά, επειδή αυτή είναι η φιλοσοφία της Ρωσικής Ομοσπονδίας: να έρθει στην Ουκρανία και να σκοτώνει κυνικά ανθρώπους. Όχι απλά να σκοτώνει, αλλά να το κάνει αυτό με τρόπο κυνικό και μαζικό, να βιάζει. Αυτή η κοσμοθεωρία είναι απαράδεκτη για μας, να δώσουμε κάτι στην Ρωσική Ομοσπονδία και να υποκρινόμαστε ότι έγινε κάποιος μικρός πόλεμος. Αυτό είναι αδύνατο».

Επίσης, είπε ότι οι Ρώσοι «ζουν (οι σ έναν κόσμο, όπου τάχα υπάρχει ο “ουκρανικός φασισμός”. Ο κόσμος όμως το αντιλαμβάνεται και αυτό. Στην ουσία έχει αποδειχθεί με ντοκουμέντα ότι αυτή τη στιγμή στον κόσμο υπάρχει ένας είδος ναζισμού, του ρωσικού ναζισμού. Όμως εκείνοι δεν το έχουν καταλάβει… Ασφαλώς θα περάσει κάποιο χρονικό διάστημα, για να περάσουμε σε πιο θεμελιώδη συζήτηση για το πρόβλημα αυτό, το πρόβλημα της αποναζιστικοποίησης της Ρωσίας, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων».

Ακόμη, ο Μιχαήλο Ποντολιάκ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις προτάσεις για δήθεν κατάπαυση του πυρός χωρίς την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, επειδή στην περίπτωση αυτή, η Ρωσία θα ελέγχει μέρος του ουκρανικού εδάφους. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι υπογραφές συμφωνιών τύπου Μινσκ-2 δεν θα υπάρξουν, καθώς παρόμοιες αποφάσεις θα αναστείλουν τον πόλεμο για κάποιο διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com