Πόλεμος στην Ουκρανία: «Το Κίεβο είναι περικυκλωμένο, βοηθήστε μας»

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι και το πρωί της Δευτέρας

by Times Newsroom

Με τις μάχες σε πολλαπλά μέτωπα στην Ουκρανία να μαίνονται για τέταρτη ημέρα, ο Βιτάλι Κλίτσκο, δήμαρχος του Κιέβου, ανέφερε ότι η ουκρανική πρωτεύουσα είναι περικυκλωμένη και τόνισε ότι η εκκένωση των πολιτών δεν είναι δυνατή, καθώς «όλοι οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι».

«Βρισκόμαστε στα όρια μιας ανθρωπιστικής καταστροφής» δήλωσε στο Associated Press την Κυριακή, καθώς συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη, η οποία, όπως είπε, επιτρέπει στις αρχές να κυνηγούν «σαμποτέρ» στους δρόμους.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι και το πρωί της Δευτέρας.

«Υποστηρίξτε την Ουκρανία»

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα, αυτή τη στιγμή έχουμε νερό και θέρμανση στα σπίτια μας. Αλλά οι υποδομές έχουν καταστραφεί για να παραδώσουμε τα τρόφιμα και τα φάρμακα».

«Γι’ αυτό το λόγο το μήνυμα για όλους είναι: Υποστηρίξτε την Ουκρανία από κοινού… Είμαστε δυνατοί» είπε. «Κάθε Ουκρανός είναι περήφανος που είναι ανεξάρτητος, περήφανος που είναι Ουκρανός και είμαστε περήφανοι που έχουμε τη δική μας χώρα».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή