Πόλεμος στην Ουκρανία: Βαριές απώλειες για την ομάδα Wagner – Πάνω από 3.000 νεκροί μισθοφόροι

Τι αναφέρει έκθεση που παραδόθηκε στο Κοινοβούλιο της Βρετανίας

by Times Newsroom

Η ομάδα Wagner έχει υποστεί βαριές απώλειες στο πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς από τους συνολικά 8.000 μισθοφόρους, έχουν σκοτωθεί πάνω από 3.000, σύμφωνα με έκθεση που παραδόθηκε στα χέρια Βρετανών βουλευτών.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, ο Κρίστο Γκρόζεφ εκτελεστικός διευθυντής του ερευνητικού ιστότοπου Bellingcat έδωσε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων έκθεση, σύμφωνα με τα οποία 3.000 μέλη της Wagner πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι οι συγκεκριμένοι μισθοφόροι -που θεωρείται ότι δημιουργήθηκαν με εντολή του Πούτιν– ήταν παρόντες και στη Μπούκα όπου υπήρξαν μερικά από τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Παράλληλα, ανέφερε πως ένα πρώην μέλος της μισθοφορικής ομάδας, του εκμυστηρεύτηκε στο παρελθόν, ότι όλα τα μέλη της Wagner επέλεξαν να πολεμήσουν επειδή τους άρεσε να σκοτώνουν.

«Περίπου το 10 με 15% είναι κοινωνιοπαθείς, άνθρωποι που πηγαίνουν εκεί μόνο και μόνο επειδή θέλουν να σκοτώσουν. Είναι αιμοδιψείς, δεν είναι απλώς άρρωστοι με την αδρεναλίνη», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι «αν κοιτάξετε τη Μπούκα και άλλες περιοχές, υπάρχει το ίδιο μοτίβο που είδατε στη Συρία, όπου ανέκριναν, βασάνιζαν και αποκεφάλιζαν ανθρώπους».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com