Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξέσπασε Ρώσος ολιγάρχης για την εισβολή – «Μόνο ηλίθιοι ζωγραφίζουν το Ζ»

Μετά την έναρξη των εχθροπραξιών έπαψε να είναι δισεκατομμυριούχος, λόγω των κυρώσεων

by Times Newsroom

Ο Ρώσος ολιγάρχης Όλεγκ Τινκόφ μέσω των social media τάχθηκε κατά του πολέμου στην Ουκρανία και τόνισε πως το 90% των Ρώσων πολιτών δεν υποστηρίζει την εισβολή. Ταυτόχρονα, όμως είπε πως η Δύση πρέπει να δώσει στον Βλαντίμιρ Πούτιν «μια σαφή έξοδο από την κατάσταση» που θα του επέτρεπε ως πολιτικός «να διατηρήσει το πρόσωπό του» και να σταματήσει τις μαζικές δολοφονίες.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας, όπου σύμφωνα με το Forbes εκτιμάται ότι η περιουσία του ανέρχεται στα 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια, έγραψε στο Instagram, πως «πεθαίνουν αθώοι άνθρωποι και στρατιώτες… Οι στρατηγοί ξύπνησαν αφού ξεμέθυσαν και κατάλαβαν ότι ο στρατός τους είναι σκ….Οι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου έχουν σοκαριστεί, και όχι μόνο αυτοί, αλλά και τα παιδιά τους τώρα πια το καλοκαίρι δεν θα πάνε στην Μεσόγειο. Οι επιχειρηματίες προσπαθούν να σώσουν ό,τι τους έχει απομείνει από την περιουσία τους».

Επίσης, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ από το svoboda.org, ο Τινκόφ, έγραψε η Ρωσία έχει βυθιστεί στον νεποτισμό, τη δουλοπρέπεια και την εξουσιομανία. Παράλληλα, τόνισε πως το γράμμα Ζ ως ένδειξη υποστήριξης του πολέμου, «το ζωγραφίζουν μόνο οι ηλίθιοι και ηλίθιοι υπάρχουν σε κάθε χώρα».

Σημειώνεται, ότι ο Τινκόφ είναι ένας επιχειρηματίας που συμπεριελήφθη στον κατάλογο των πλουσιότερων ανθρώπων της Ρωσίας αφού εισήχθη στο χρηματιστήριο η τράπεζά του Tinkoff bank, που έγινε ένα από τα μεγαλύτερα πιστωτικά ιδρύματα της Ρωσίας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Forbes, μετά την έναρξη του πολέμου, η περιουσία του μειώθηκε κατά πέντε φορές και ως προς τα περιουσιακά του στοιχεία τον Μάρτιο έπαψε να είναι δισεκατομμυριούχος. Στα τέλη Μαρτίου συμπεριελήφθη στον κατάλογο των ατόμων στους οποίους επέβαλε κυρώσεις η Βρετανία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com